Oznake

Crusader Kings 3

Alternativna imena:

Crusader Kings 3 strateška igra, ali ne samo. Grafika u igri nije posve realna, postoji mala pristranost prema crtanom stilu. Možda se nekome ovo rješenje neće svidjeti, ali programeri su ga tako stvorili.

Na početku ćete moći odabrati svoju zemlju i karakter. U igri ne morate biti vladar, naprotiv, zanimljivije je igrati manje značajnu figuru. U igri nema uređivača likova, morat ćete se zadovoljiti ponuđenim opcijama.

Nisu sve države na karti imale povijesne analogije, neke su zemlje izmišljene. Igra nije obična strateška igra, više se radi o složenosti društvenih odnosa među ljudima. Ali postoji i strateška komponenta. Ako želite osvajanje i slavu na vojnom polju, onda će sve ovo biti.

Važno je odabrati i slijediti smjer razvoja lika.

U igri postoji pet takvih smjerova.

  • Diplomacija
  • Vojni
  • Kontrola
  • Intriga
  • Stipendija

Odabrani put utječe na stil igre i pristup rješavanju problema.

Formira se u ranom djetinjstvu i ovisi uglavnom o stečenom obrazovanju.

Ništa ne boli odabirom stipendije za plesti intrige, na primjer. Ali raditi nešto netipično za odabrani put će povećati stres, koji će se morati nekako osloboditi. Ovdje je sve jednostavno, divljim životom sigurno ćete se riješiti stresa, ali usput možete narušiti svoje zdravlje. Stoga je bolje držati se odabrane linije, osim toga, to vam daje dodatno iskustvo.

Sve što se dogodi heroju odražava se na njegov izgled, iskusni ratnik bit će prekriven ožiljcima. Bolesti, kronične ili prenesene u djetinjstvu, također će ostaviti tragove na izgledu. Osim toga, značajke izgleda i tjelesne građe prenose se na potomstvo. Možete pokušati stvoriti dinastiju idealnih ljudi.

Tijekom ratova u igrici sve je prilično realistično. Na primjer, ako jurišate kako biste se približili glavnom gradu neprijateljske države i pritom ostavite nekoliko manjih gradova ili neprijateljskih utvrda, vaše će trupe početi imati problema zbog akcija neprijatelja u pozadini.

Da biste uspjeli u osvajanjima, trebate stvoriti vojsku koja se sastoji od raznih vrsta trupa koje će se dobro nadopunjavati na bojnom polju.

AI u igri nije baš dobar i susjedne države s vremenom počnu zaostajati za vama, iako će se to vjerojatno popraviti zakrpama u budućnosti.

Osim očitih neprijatelja, treba se čuvati i onih skrivenih. Nezadovoljni vazali mogu skovati urotu protiv vas. Rođaci također mogu predstavljati prijetnju i označiti vaše mjesto.

Nije potrebno nositi se s unutarnjim neprijateljima oružjem. Možete ih pokušati zaraziti neizlječivom bolešću, na primjer. Ili ako se radi o ratniku, pošaljite ga u pohod gdje može umrijeti.

Igra je vrlo zarazna, dijelom zato što je simulacija običnog života na svoj način i ovdje ima vrlo neočekivanih obrata. Odnosi s drugima s vremenom postaju zanimljiviji od osvajanja i državnih poslova.

Crusader Kings 3 preuzmite besplatno na PC, nažalost neće raditi. Igru možete kupiti na Steam gaming portalu ili na službenoj web stranici.

Počnite igrati odmah, ali budite oprezni, igra vas može razvući dugo vremena!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more