Oznake

Alpha Centauri

Alternativna imena:

Alpha Centauri je svemirska strategija od programera koji je dugo osvojio naklonost igrača diljem svijeta. Igra je za PC. Danas se igra može nazvati vječnim klasikom. Grafika više nikoga ne može impresionirati, ali nije sve tako loše, pogotovo za dobru strategiju vrhunska grafika nije obavezan atribut. Zvuk u igrici je odličan i igrači sigurno neće imati primjedbi na glasovnu glumu i odabir glazbe.

U ovoj igrici, prema zapletu, čovječanstvo se suočava s važnim povijesnim događajem, početkom kolonizacije svemira. Vi ćete biti zaduženi za ovaj proces.

Planet koji će se kolonizirati zove se Alpha Centauri.

Odaberite jednu od sedam dostupnih frakcija i počnite istraživati donedavno nenaseljeni planet.

Upravljanje ovim procesom neće biti lako, a kako bi vam olakšali privikavanje, programeri su se pobrinuli za intuitivno učenje.

  • Istražite površinu planeta i njegovu unutrašnjost u potrazi za korisnim materijalima
  • Pobrinite se da svi stanovnici imaju dovoljno namirnica
  • Stvorite vojsku za obranu naselja

U ovoj igrici susrest ćete se s iznimno naprednim AI sustavom. Tijekom igre, čini se da je protivnik stvarna osoba.

Za razliku od mnogih strategija, u ovom slučaju ćete imati vrlo fleksibilan sustav upravljanja. Ne samo da gradite jedinice po svom izboru, već također dobivate priliku da ih sami dizajnirate. U tom procesu važno je postići ravnotežu između optimalne razine zaštite, manevarskih sposobnosti i naoružanja. Osim toga, dobivene jedinice ne bi trebale biti pretjerano skupe.

Svaka od predloženih frakcija ima svog vođu i svoje karakteristike. Ako imate ideju o tome koji vam stil igre odgovara, odaberite najprikladniju frakciju. Ako ste novi u ovim igrama, možete pokušati odabrati nasumično. Ali važno je zapamtiti da nakon što igra započne, ne možete promijeniti izbor, morat ćete početi ispočetka.

Igranje Alpha Centauri sigurno će se svidjeti svim ljubiteljima serije igara Civilization. Ova igra ima istog programera. Ovaj projekt je preteča poznatog ciklusa igara.

Kao i Civilization, Alpha Centauri se može osvojiti na nekoliko načina:

  1. Diplomacija
  2. Znanost i tehnologija
  3. Vojna ekspanzija

I naravno kultura.

Odabirom mirnog puta, zapamtite potrebu za održavanjem jake vojske, inače će podmukli neprijatelji htjeti silom uzeti sva vaša postignuća.

Odabrana frakcija također utječe na finalnu igru, budući da svaki od vođa ima svoj krajnji cilj, čije je postizanje jednako pobjedi. Stoga je vrlo važno pročitati značajke frakcija, tako ćete znati čemu težite.

Alpha Centauri besplatno preuzeti na PC, nažalost, neće raditi. Igru možete kupiti na Steam platformi ili posjetom web stranici razvojnog programera. Igra je izdana davno i trenutno ovo remek-djelo možete nabaviti u svojoj knjižnici prilično jeftino.

Počnite igrati odmah sada ako volite igre svemirske strategije!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more