Oznake

Baldurova vrata: Mračni savez

Alternativna imena:

Baldur's Gate: Dark Alliance reizdanje stare igre za konzole. Općenito, ovo nije baš reizdanje, igra je ponovno stvorena na novom motoru s novim teksturama. Iz originala su ostavili vizualni dizajn likova s minimalnim razlikama, glazbu i glasovnu glumu, koju su svojedobno izvodili profesionalni glumci. Naravno, zaplet je ostao nepromijenjen.

Prije pokretanja igre, morate odabrati lika od tri dostupna.

  • Ljudski strijelac
  • Patuljasti borac
  • Vilenjak mage

Programeri nisu razmišljali o sustavu ravnoteže, jer se pokazalo da je borac najjača jedinica, a najslabiji vilenjak s čarobnim sposobnostima. Ima mnogo jakih opcija napada na kasnijim razinama, ali one su je učinile vrlo krhkom. Morat ćete se stalno kretati kako biste izbjegli štetu, a čak ni to ne jamči preživljavanje.

Neće biti moguće spremiti ni u jednom trenutku. Ovo zahtijeva posebne spomenike smještene na početku lokacije, a ponekad i na nekoliko drugih mjesta. Budite spremni da ćete morati redovito hodati naprijed-natrag kroz razinu kako biste se zaštitili prije sljedeće bitke. Alternativno, možete pohraniti znatnu količinu teleportacijskih svitaka u gradu i tamo spremiti. Ali ova opcija nije dostupna na svim mjestima.

Igra počinje činjenicom da vaš heroj ili heroina, ovisno o izboru, odlaze u noćnu šetnju, noseći sa sobom solidnu količinu zlatnika. Zbog ne baš najpametnijeg čina, postaje žrtva bande pljačkaša, dobiva batinu po glavi i gubi sve dragocjenosti. Mogao je izgubiti život, ali tada se umiješa čuvar, preplašeni razbojnici pobjegnu. I patrola vas prati do najbliže taverne koja se zove Elven Song. Tu se junaku pomaže.

Junak ne može oprostiti zločincima njihov podli napad i odlučuje pronaći prijestupnike kako bi se osvetio i vratio ukradenu imovinu. Ispostavilo se da ćete za to morati istražiti kanalizaciju ispod grada i još dublje tamnice. Povremeno, nakon prolaska kroz sljedeću lokaciju, ponovno se vraćate u konobu. Na prvim razinama ova institucija postaje nešto poput privremenog sjedišta.

Tijekom istrage, heroj postaje upleten u još ozbiljniju stvar, o kojoj ćete saznati više kada zaigrate Baldur's Gate: Dark Alliance.

Da biste prošli, trebat će vam moćnije oružje i oklop, a sve to možete kupiti od trgovaca. Ali na prvim razinama, ne dobivate mnogo dragocjenosti za poraz neprijatelja. Pokušajte spasiti.

Kada prelazite na višu razinu, birate koju ćete vještinu nadograditi.

razina nije previše komplicirano, u osnovi morate istrijebiti sve neprijatelje i obračunati se sa šefom. Ne pokušavajte izravno napasti šefa. Najbolja taktika je izbjegavati njegove napade i udariti sebe između dok su njegove vještine na hlađenju.

Baldur's Gate: Dark Alliance besplatno preuzeti na PC, nažalost, neće raditi. Ali igru možete kupiti na Steam tržištu ili na službenoj web stranici.

Počnite igrati odmah kako biste pomogli heroju da se sam izvuče iz nevolje i spasi svijet!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more