Oznake

Protjeran

Alternativna imena:

Banished ekonomska strategija s elementima simulatora izgradnje grada. Igra ima dobru realističnu grafiku i visokokvalitetnu glasovnu glumu.

Igranje Banisheda bit će zanimljivo prvenstveno onima koji vole simulatore gradnje gradova, no drugima bi se ova igra mogla svidjeti.

Vaš zadatak u igri je pomoći grupi doseljenika da prežive. Da biste to učinili, odaberite prikladno mjesto za osnivanje naselja. Važno je da u blizini postoje izvori resursa.

Igra je više usmjerena na razvoj društvene sfere, nego na tehnološki napredak. Morate se pobrinuti da svi stanovnici budu sretni i da se stanovništvo povećava.

Za postizanje ciljeva trebat će vam:

  • Procesna polja
  • Poboljšati životne uvjete, graditi nove kuće na vrijeme
  • Skladištenje drva za grijanje
  • Trgovina
  • Lovi ribu i skupljaj voće

Igra ima vrlo oštre zime. Bolje je početi se pripremati za zimsko razdoblje u proljeće, inače možda nećete imati vremena opskrbiti se svime što vam je potrebno.

Izgradnjom trgovačkog mjesta moći ćete prodati višak proizvoda i kupiti resurse kojih nećete imati dovoljno.

Vaša polja ne daju isti prinos u svim godinama. Na to utječu vremenski čimbenici. U nekim godinama dobijete obilne žetve i sve ide dobro. Ali ponekad jedva uspijevate zadovoljiti potrebe stanovništva.

Rast stanovništva izravno ovisi o tome koliko dobro ljudi žive u ovom trenutku. Ima li dovoljno životnog prostora, hrane i odjeće.

Osim toga, u igrici svi stanovnici imaju sklonost određenim profesijama. Među mlađim generacijama više je zemljoradnika, ili obrnuto, drvosječa ili ribara. To će se morati uzeti u obzir. U takvim uvjetima bit će vrlo teško izgraditi uravnoteženu proizvodnju.

Put do uspjeha u ovoj igri je ravnoteža u svemu. Balansiranje je vrlo teško. Dovoljno je nepromišljeno trošiti resurse ne na ono što je potrebno, i vašem će naselju biti vrlo teško preživjeti u nadolazećim godinama. Stoga morate vrlo pažljivo razmisliti o svakom koraku u ovoj igri.

Nemojte se uzrujati ako selo nekoliko godina zaredom nije napredovalo. Kao iu svakodnevnom životu, ni ovdje stvari ne idu uvijek po planu i tu se ništa ne može učiniti. Samo treba pokušati ne pogriješiti i pričekati povoljnija vremena za širenje i razvoj.

Nećete moći pretvoriti selo u moderan grad u igri ni nakon što prođe dosta vremena. Programeri nisu shvatili mogućnost tehnološkog napretka. Naselje se u ovoj igrici razvija na nešto drugačiji način, povećava se veličina sela i broj stanovnika. Možda će u budućim ažuriranjima biti moguće razviti tehnologije i poboljšati zgrade.

Banished besplatno preuzimanje na PC, nažalost, neće raditi. Igru možete kupiti na Steam platformi ili na službenoj web stranici programera.

Započnite igru odmah, bez vas doseljenici će se suočiti s neizbježnom smrću, pomozite im da prežive u surovom svijetu i poboljšajte svoje živote.

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more