Oznake

Zapovjednik: Moderni rat

Alternativna imena:

Commander Modern War - klasična potezna vojna strategija. Grafika u igri je pojednostavljena, ali ovaj faktor ne utječe mnogo na uspjeh igara u ovom žanru. Sa zvukom je sve u redu i nema nikakvih pritužbi.

Izgledom i mehanikom igre ovaj je projekt vrlo sličan društvenoj igri mnogima poznatoj pod imenom Risk. Ali ako je Risk ratna igra koja se odvija u 18-19 stoljeću, tada ćete u Commander Modern War kontrolirati moderne vrste trupa, što otvara nove strategije igre i dodaje raznolikost.

Čak i ako se prvi put susrećete s takvim igricama, nemate razloga za brigu. Programeri su se pobrinuli za jasnu obuku koja će vam pomoći da brzo svladate kontrole.

Dalje, morate odabrati na kojoj ćete strani igrati u Commander Modern War i nakon toga će započeti igranje.

Imat ćete sve što vam je potrebno za pobjedu na bojnom polju.

Kontrolirajte sve grane vojske, uključujući:

  • Pješaštvo
  • Topništvo, top i raketa
  • Zrakoplovstvo
  • Flota
  • Oklopne jedinice
  • Raketne trupe

Pa čak i transport za stvaranje logistike neophodne u svakom ratu.

Commander Modern War je zanimljivo igrati, izmjenjivat ćete se s neprijateljem. Nema žurbe, što omogućuje dobro promišljanje svakog postupka i kakve posljedice može imati u budućnosti. Igra, kao što je već spomenuto, na mnogo načina nalikuje igri na ploči, ali u prikladnijem formatu.

Postoji dosta strategija i taktika. Broj raspoloživih trupa izravno ovisi o resursima koje vaša vojska ima. Pokušajte osvojiti i zadržati teritorije s mineralima i drugim vrijednim predmetima. To će donijeti više novca i građevinskog materijala.

Borbeni sustav je jednostavan i složen u isto vrijeme. Uzima se u obzir sve, vrsta i teren. Čak i ako imate jedinicu koja je po moći nadmoćnija od protivnika, ona može biti poražena ako se tijekom bitke nalazi u području koje nije prikladno za ovu vrstu trupa. Ponekad ne morate žuriti s napadom, ali bolje je zauzeti povoljniji položaj i pričekati dok neprijatelj sam ne zada prvi udarac. Osim toga, neke vrste trupa uspješnije se odupiru drugima. Primjerice, topništvo dobiva prednost nad pješaštvom i to treba uzeti u obzir.

Stječući iskustvo tijekom borbenih operacija, vaše jedinice mogu znatno ojačati ili čak povećati svoju klasu, što će donijeti bonus napadu i obrani jedinice.

Postoji nekoliko kampanja u igri i možete ih proći jednu po jednu pobjeđujući sedam različitih protivnika, od kojih se svaki razlikuje u taktici i strategiji na bojnom polju.

Ako pronađete nekoliko scenarija već u igri, možete kreirati vlastite misije. U ove svrhe postoji prikladan uređivač.

Igra je još uvijek u fazi ranog pristupa i s vremenom će u njoj biti još više značajki. U trenutku kada čitate tekst, otpuštanje se možda već dogodilo.

Commander Modern War besplatno preuzimanje na PC, nažalost, neće raditi. Igru možete kupiti na portalu Steam ili na službenoj web stranici.

Ako volite stolne ratne igre, trebali biste početi igrati Commander Modern War odmah!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more