Oznake

Najmračnija tamnica

Alternativna imena:

Darkest Dungeon nije obična idle RPG. Najčešće igre ovog žanra imaju veselu atmosferu crtića, ali ovo nije takva igra. Atmosfera je ovdje izrazito sumorna, depresivna, uz prigodnu glazbenu pratnju.

Igra počinje činjenicom da primite pismo od dalekog rođaka, u kojem on opisuje misteriozno imanje gdje je otkriven portal u drugu dimenziju i gdje se odvijaju neki nevjerojatno strašni mistični događaji. Nema se što raditi, idemo srediti mjesto da saznamo kakva je sudbina zadesila rođaka, a da čovjek shvati što se dogodilo.

Kad stignu, otkriju da je okolina dvorca prepuna prljavštine. Nakon što se nastanite u susjednom gradu, regrutirajte tim boraca i započnite borbu za sudbinu čovječanstva.

Formirajte odred od boraca različitih klasa tako da ima jedinice za blisku borbu, jedinice za daljinu i likove koji pružaju podršku borcima.

Postoji mnogo klasa u igri:

 1. Antikvarijat
 2. Samostreličarka
 3. Ratnik
 4. Vestalka
 5. Štreber
 6. Trener
 7. Savage
 8. Križar
 9. Teški kradljivac
 10. Mušketir
 11. Plaćenik
 12. Okultist
 13. Gubavac
 14. Rogue
 15. Samobičevanje
 16. Doktor kuge
 17. Ljubavnik
 18. Razbijač štitova

Svaka klasa ima sedam jedinstvenih sposobnosti, ali samo četiri od njih se u početku nasumično otključavaju. S povećanjem razina, nakon što se ceh otvori, bit će prilika za poboljšanje već otvorenih sposobnosti ili učenje novih. Osim toga, u kovačnici će biti moguće poboljšati oklop i oružje. A u bolnici će biti moguće izliječiti se od bolesti, pa čak i ispraviti neke osobine karaktera. Usluge institucija nisu besplatne, morat ćete se podijeliti sa zlatom. Same zgrade također se mogu poboljšati, što će zahtijevati različite resurse.

Kada počnete igrati Darkest Dungeon, morat ćete istražiti ogroman broj od tamnica i kilometara katakombi oko imanja. Kada napredujete, budite oprezni, osim očite prijetnje koja proizlazi iz hordi zlih duhova koji nastanjuju ove drevne tunele, čak su i blokade opasne, čišćenjem kojih se možete ozbiljno ozlijediti. Čak i samim čitanjem pronađene knjige možete uhvatiti bolest koje se neće biti lako riješiti.

U tamnicama ćete pronaći mnogo škrinja, od kojih nisu sve pune blaga, može biti neugodnih iznenađenja. Osim toga, ponekad ćete naići na leševe ratnika, svojih prethodnika i beskrajan broj zamki.

Osim očitog očuvanja zdravlja, morate voditi računa o emocionalnom stanju članova tima. Uostalom, beskrajne bitke s čudovištima, nekromantima i opresivna atmosfera tamnica nemaju najbolji učinak na psihu. U grad se treba vratiti na vrijeme kako bi se stres oslobodili u konobi ili posjetom crkvi. Inače, borci mogu poludjeti, što će dovesti do njihove smrti.

Bitke se odvijaju korak po korak, tim po tim, redoslijed udaraca ovisi o brzini i inicijativi.

Igra je vrlo zanimljiva, nemojte biti lijeni čitati i uživat ćete u priči koja se odvija pred vašim očima.

Darkest Dungeon besplatno preuzeti na PC, nažalost, neće raditi. Ali igra se često prodaje uz dobar popust na platformi za igranje Steam ili na službenoj web stranici.

Počnite igrati sada i uronite u sumornu atmosferu svijeta preplavljenog prljavštinom na mnogo sati kako biste saznali sudbinu protagonista!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more