Oznake

DEFCON

Alternativna imena:

DEFCON je vrlo neobična strateška igra. Možete ga igrati na računalu. Grafika visoke kvalitete, ali u vrlo neobičnom pojednostavljenom stilu. Glasovna gluma je dobro odrađena, glazba je meditativna.

Najmlađi igrači ne bi trebali igrati DEFCON jer je igra dosta nasilna, iako nema krvavih scena.

Igra vas vraća u doba Hladnog rata i omogućuje vam da saznate što bi se dogodilo da kriza eskalira u pravi nuklearni sukob.

Postajete general jedne od vojski tijekom trajanja igre, vaš zadatak je uništiti civilno stanovništvo neprijateljskih zemalja uz pomoć nuklearnog oružja.

  • Razviti učinkovitu strategiju nuklearnog napada
  • Pobrinite se da zaštitite stanovništvo svoje zemlje od osvetničkih napada
  • Vodite flotu i zračne snage do strateški važnih koordinata
  • Stvorite saveze s prijateljskim nacijama kako biste porazili neprijatelja u najkraćem mogućem vremenu

Igra nije nastala sama od sebe, programeri su bili inspirirani filmom War Games. Za razliku od filma, u ovom slučaju niste vanjski promatrač i možete izravno utjecati na sve što se događa.

Zadatak koji je pred vama nije lak, jer ne smatra se uzalud da u nuklearnom sukobu ne može biti pobjednika.

Evo nekoliko činjenica prije nego počnete igrati DEFCON.

Prva nuklearna bomba testirana je u pustinji u blizini Alamogorda, Novi Meksiko, SAD 16. srpnja 1945., što je omogućilo Americi da kasnije dobije Drugi svjetski rat nad Japanom, koji je u to vrijeme bio izuzetno militariziran. No cijena je bila ogromna, tijekom napada na Hirošimu 6. kolovoza i Nagasaki 9. kolovoza stradalo je mnogo ljudi i nisu svi bili vojnici.

Nuklearno oružje je u svojoj srži stvoreno kao čimbenik koji jamči međusobno uništenje, a to bi sve strane trebalo zadržati od sukoba.

Ali u slučaju koji ilustrira igra, nije uspjelo i zato imate misiju ekstremne težine. U tako važnoj stvari kao što je spašavanje odabrane zemlje od potpunog uništenja, bolje je ne griješiti. Kratki vodič na početku igre pomoći će vam da razumijete kontrole prije nego dovedu do masovnih smrti među stanovništvom zemlje u kojoj igrate.

Dobivate bodove za uništavanje neprijateljske populacije. To vam omogućuje da aktivnije koristite diplomaciju, jer će saveznici požuriti da vam pomognu samo ako su sigurni u vašu pobjedu. Gubici među vašim stanovništvom, naprotiv, donijet će poraz. Nemojte misliti da se žrtve među stanovništvom mogu u potpunosti izbjeći. U tijeku neprijateljstava ovih razmjera, svim će stranama biti teško. Pobrinite se da gubici neprijatelja uvelike premašuju vaše gubitke i izađite kao pobjednici iz borbe.

DEFCON besplatno preuzeti na PC, nažalost, ne postoji način. Igra se prodaje na Steam portalu ili možete posjetiti web stranicu programera za kupnju.

Ako se pitate što će se dogoditi u slučaju nuklearne apokalipse, ali namjera nije uništiti cijeli planet, onda biste trebali instalirati ovu igru!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more