Oznake

Dominions 5

Alternativna imena: Dominions V

Dominions 5 online RTS strategija u retro stilu. Možete igrati na računalu ili prijenosnom računalu. 3D grafika nije baš detaljna i podsjeća na starije igre, ali zahvaljujući ovoj značajci nećete trebati vrhunsko računalo za igranje igre. Glasovna gluma je dobra, glazba je odabrana tako da odgovara cjelokupnom stilu Dominionsa 5.

U ovoj igrici postat ćete vođa cijele nacije, a njezina dobrobit ovisi o vašim odlukama.

Postoji mnogo frakcija, bit će mnogo toga za izabrati:

 1. Asteci
 2. Rimljanima
 3. Izraelci
 4. Grci
 5. Kijevska Rus

Postoje čak i vilenjaci i stvorenja sa stranica G. Lovecraft. Kao što vidite, nisu predstavljene samo stvarne zemlje i carstva, već i magična bića, što igru čini mnogo zanimljivijom.

Svaka frakcija ima svoje vlastite vrste trupa, značajke vlade i više. Stoga je vrlo važno pročitati opis prije početka kako biste bili sigurni da odabrana frakcija odgovara vašem stilu igre.

Kontrole su jednostavne i ako ste već upoznati s RTS igrama, neće vam biti teško sve razumjeti. Za one koji tek počinju igrati Dominions 5 na PC-u, tu je kratki vodič sa savjetima.

Zadatak u ovoj igrici bit će prilično egzotičan. Vi, kao jedan od bogova, morat ćete postati vrhovno božanstvo svijeta fantazije, što neće biti nimalo lako.

Ima puno toga za napraviti:

 • Izviđajte teren na kojem će se vaši sljedbenici morati boriti protiv neprijatelja
 • Gradite tvrđave i druge obrambene strukture kako biste svojim ratnicima dali prednost tijekom bitke
 • Povećajte veličinu svoje vojske
 • Vodite jedinice tijekom bitaka i porazite neprijateljske ratnike

Ovo su glavni zadaci koje ćete morati izvršiti dok igrate Dominions 5.

Možete igrati protiv umjetne inteligencije ili se boriti sa stvarnim ljudima na mreži. Mnogo je zanimljivije igrati protiv ljudi, ali bolje je početi s lokalnim misijama, tako ćete steći iskustvo.

Pobjeda se može postići na jedan od tri načina:

 1. Osvoji sve neprijateljske posjede
 2. Uništite njihovu dominiju
 3. Steknite kontrolu nad prijestoljima uzašašća

Postizanjem bilo kojeg od ovih ciljeva automatski ćete pobijediti u trenutnom scenariju.

Ovo je već peti dio popularne serije igara. Izlaskom ovog dijela igra je postala pravi RTS, budući da sada granate i strijele sa svake strane na bojnom polju mogu letjeti istovremeno i bitke se odvijaju puno brže.

Igranje Dominions 5 svidjet će se prvenstveno ljubiteljima klasičnih igara. Ali, ako volite RTS strategije i ne bojite se grafike u klasičnom stilu, pokušajte pobijediti u nekoliko scenarija, najvjerojatnije će vam se svidjeti. Osim toga, prije svega, ovo je online igra koja će vam dati priliku da se natječete s tisućama igrača širom svijeta.

lokalnih scenarija dostupno je izvan mreže, ali za borbu na mreži trebat će vam internetska veza.

Dominions 5 besplatno preuzeti na PC, nažalost, ne postoji način. Igru možete kupiti na portalu Steam ili posjetom web stranici programera. Cijena je niska, a za vrijeme praznika dodatni popusti.

Počnite igrati odmah i postanite najjače božanstvo pobjeđujući sve protivnike na bojnom polju!

 

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more