Oznake

Dune Spice Wars

Alternativna imena:

Dune: Spice Wars strategija u stvarnom vremenu, ali ne sasvim uobičajena. Događaji u njemu odvijaju se prilično sporo, stoga, u određenoj mjeri, mogu biti slični korak po korak. Ali trenutno je igra u ranom pristupu i do trenutka potpunog izdanja to bi se moglo promijeniti. Grafika u igri je dobra, ali glazbeni aranžman djeluje malo nedorečeno, no to će se svakako popraviti do izlaska.

U igrici ćete pronaći borbu za moć na planetu Arrakis, poznatom svim obožavateljima Dunea. Bit će potrebno graditi gradove, vaditi začine, voditi ratove.

Prije igranja Dune: Spice Wars - odaberite frakciju. Trenutno su dostupne četiri frakcije, ali programeri obećavaju da će povećati njihov broj u ažuriranjima.

Sada su dostupne sljedeće frakcije:

  • Atreidi
  • Harkonens
  • Krijumčari
  • Slobodnjaci

Svi su približno jednaki u svojim mogućnostima, ali svaki ima svoju posebnost. Harkoneni izgledaju slabije od ostalih, ali dok čitate ovaj tekst, programeri su možda već napravili potrebne promjene.

Začin je glavni resurs na planeti. Vrijedan je jer daje dugovječnost ljudima koji ga konzumiraju s hranom. Također je neophodan za svemirske navigatore. Osim toga, koristi se u vjerskim obredima. Ali u igri je to samo resurs koji se može prodati po cijeni koju odredi car na mjesečnoj bazi. Odlučite koliko ćete prodati, a koliko ostaviti u skladištu, ali vrijedi uzeti u obzir je li cijena u ovom trenutku porasla ili pala.

Počevši igrati, na raspolaganju vam je jedan grad u pustinji Arrakis. Zatim upotrijebite ornitoptere za izviđanje područja. Zatim prijeđite na vađenje začina i ne samo nje.

Morate se pobrinuti i za zalihe vode i za vađenje sirovina za posebnu, vrlo izdržljivu plastiku, koja služi kao građevinski materijal u igri.

Postoji i takav fenomen kao što je oporezivanje. Porez se mora plaćati i po mogućnosti na vrijeme, inače ćete saznati kakva je carska garda.

Dok se krećete kroz pustinju, nemojte izgubiti oprez zbog divovskih pješčanih crva Shaihuluda. Pazite, vaš transport ili jedinica bi mogli progutati.

Ne pripadaju sva naselja u pustinji vama ili nekom od vaših suparnika, postoje i mala naselja koja se zovu sitch. Na takvim mjestima žive neutralni Slobodnjaci, koji su prvobitni stanovnici ovog planeta. Možete trgovati s njima ili ih ignorirati. S gledišta vojnog plijena nisu od posebnog interesa.

Postoje tri načina za pobjedu u igri.

  1. Najlakši, iako ne i najlakši, za vojsku zauzeti sve gradove i poraziti suparnike.
  2. Diplomatskim putem koristeći diplomaciju, a ponekad i razne intrige pa čak i špijunažu, kako bi postigao imenovanje guvernera Arrakisa.
  3. Nakon što su skupili dovoljno bodova hegemonije, programeri su najvjerojatnije tako nazvali reputaciju.

Dune: Spice Wars besplatno preuzimanje na PC, nažalost, neće raditi. No igra se može kupiti na Steam portalu za igre, tim više što joj je cijena snižena budući da je igra u ranom pristupu.

Ako ste obožavatelj svemira Dune, izlazak nove igre ne smijete propustiti. Preuzmite igru i uživajte u uronjenju u poznati svijet upravo sada!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more