Oznake

Enlisted

Alternativna imena: Enlisted

Enlisted igra - WWII Never Ends

Iako je mnogo proizvoda za igre stvoreno na vojnu temu, to još uvijek proganja programere. Svatko njeguje san o stvaranju nečega što će se radikalno razlikovati od konkurencije. Jedan od tih pokušaja bila je igra Enlisted, pucačina za više igrača na strani klijenta koja igra stvarne epizode Drugog svjetskog rata.

Autor projekta je latvijska tvrtka Darkflow Software, koja je uspjela privući pozornost na svoju zamisao na prilično nekonvencionalan način. U Enlisted, uz ostale misije, postoji komični prvoaprilski modus, kada se vojnici bore samo u kratkim hlačama, naoružani su priborom za jelo uz obično oružje, a tave, cjedila i pegla za vafle služe im kao zaštita. Ideja se jako svidjela igračima, te je na njihov zahtjev puštena kao zaseban proizvod pod nazivom Cuisine Royale.

Osim šaljive digresije, inače će oni koji žele preuzeti Enlisted dobiti ozbiljan, uravnotežen i promišljen scenarij velikog rata. Kako sami programeri kažu, htjeli su pobjeći od klasične verzije misija i borbi, kada se grupe sudionika međusobno bore za određenu nagradu, što više liči na sportsko natjecanje nego na pravu strategiju.

O najzanimljivijim detaljima igre

No, autori ne samo da nisu htjeli, nego nisu mogli u potpunosti oduzeti igračima priliku da odmjere snage. Ali podići ga na novu razinu postao je glavni zadatak. Nakon što počnete igrati Enlisted, možete stvoriti svoje vlastite odrede i poslati ih u misiju, osobno razvijajući plan za njegovu provedbu. Jednog vojnika ovog odreda igrat ćete vi, a ostale umjetna inteligencija (AI). Nakon odabira misije, razmislite o strategiji i podijelite narudžbe:

 • Zauzmite položaj i oslonite se na tlo;
 • Držite neprijatelja do posljednjeg;
 • Osigurajte prolaz svom odredu;
 • Raznijeti most;
 • Uništiti oklopna vozila itd. itd.

Prvo morate preuzeti igru Enlisted na PC ili Laptop (igra je dostupna i za Xbox One, Xbox Series X | S, PlayStation 4 i PlayStation 5), a tek nakon toga možete se naviknuti na virtualni prostor.

Tijekom rada na projektu, autori su odlučili igračima pružiti priliku da djeluju i iz prve i iz treće osobe. No kasnije su mislili da je pogled vanjskog promatrača lakši, jer vam omogućuje procjenu situacije iz različitih kutova, što nije dostupno u stvarnom svijetu. Budući da je fokus na realizmu, odlučeno je da se pogled u trećem licu potpuno makne, dopuštajući sudionicima da osjete sve one emocije vojnika zarobljenog u rovu kada divovski tenk puzi prema njemu.

Igru Enlisted možete igrati kao dio odreda od do 20 ljudi, a istovremeno je na bojnom polju ponekad prisutno i do 150 sudionika. Ovo ograničenje nije slučajno, jer što je više vojnika na mjestu, to su zahtjevi za detaljima i mogućnostima računala ozbiljniji. Vraćajući se na pitanje realizma, vrijedi reći da snage stranaka ne moraju biti jednake, jer to u stvarnosti ne postoji. Ponekad je neprijatelj znatno nadmoćniji od vas, ali nitko nije otkazao operaciju. Ali postoji izbor suprotstaviti se posljednjem vojniku ili do uspješnog završetka misije.

Još jedna značajka Enlisted for PC je da ne samo da je svaki vojnik jedinstven ovdje, već i oružje sa svojom poviješću, manama i oznakama. Borbeni arsenal je prilično opsežan, tako da postoji lako osobno oružje i oprema svih kalibara. Već u trenutku objave Enlistedova igra osvojila je simpatije običnih igrača i profesionalaca. Ostaje stvoriti vlastito mišljenje uključivanjem u igru.

Enlisted kampanje

Capania - detaljna rekonstrukcija borbenih zbivanja Drugog svjetskog rata. Ne samo oružje i vojna oprema, već i lokacije su razrađene do najsitnijih detalja. Nakon što ste jednom zakoračili na bojno polje, nećete ga htjeti napustiti do gorkog kraja.

 • Bitka za Moskvu (1941-1942) - iz lekcija povijesti znamo da Nijemci nikada nisu stigli do grada. No, svojedobno su se mogli vidjeti kroz dalekozor s ruba grada. U ovoj kampanji borit ćete se po okolnim selima i gradovima, moći ćete isprobati svoju snagu za obje zaraćene strane.
 • Invazija na Normandiju (1944.) - smatra se najvećom zračnom napadnom kampanjom cijelog Drugog svjetskog rata. Igrala je u mnogim filmovima i drugim igrama. Ali samo u Enlistedu moći ćete u potpunosti osjetiti teret bitke koji je pao na ramena običnih vojnika. Ujedinjene savezničke trupe iskrcavaju se na crtu Belega, utvrđenu njemačkim bunkerima i mitraljeskim točkama. Ishod bitke ovisi samo o vama.
 • Bitka za Tunis (1942.-1943.) - Povjesničari ovu bitku označavaju kao ključnu bitku u ratu za sjevernu Afriku. Otkako je zauzeo Tunis, otvara nove načine napada na Europu. Nijemci su to shvatili i nisu štedjeli svoje vojnike. Bitke će se odvijati u malim gradovima u pustinjskim područjima, a nesnosna vrućina će dodati uzbuđenje.
 • Bitka za Berlin - epsku bitku za glavni grad Njemačke daleke 1945. godine dale su trupe saveznika i SSSR-a. Nema smisla opisivati važnost ove kampanje za modernu povijest. U oronulom Berlinu vodile su se teške borbe. Ovdje bi metak ili projektil mogao uletjeti u vas s bilo kojeg mjesta. Skupite cijelo svoje polje u šaku i prođite kroz ovu herojsku bitku.

U kratkom vremenu pojavit će se sve više novih kampanja. U međuvremenu, programeri stalno ažuriraju i poboljšavaju postojeće.

Odredi Enlisted

Zasebno, vrijedi spomenuti sustav jedinica u igri Enlisted. Uostalom, broj boraca u sastavu je ograničen, a specijalizacija je puno više. Koga ćete uzeti ovisi samo o vama i vašoj borbenoj misiji. O tome izravno ovisi i uspjeh misije. Stoga uvijek isplanirajte svoju taktiku i strategiju prije početka borbe. Uostalom, gruba sila sama po sebi neće donijeti mnogo boli. Pogotovo ako je neprijatelj u većini.

 • Borac je najmasovniji tip vojnika na bojnom polju. Koristi poluautomatske puške i puške. Dio je gotovo svake momčadi.
 • Minobacač - bori se s velikih udaljenosti, gdje će biti zaštićen od neprijateljskih napada. Koristi male minobacačke topove. Visoka eksplozivna i fragmentarna šteta.
 • Snajper - puca na neprijatelja iz dalekog zaklona. Koristi puške i teleskopski nišan. Velika borbena snaga, ali niska brzina paljbe.
 • Probijač oklopa - Koristi bacače granata na raketni pogon i teške protutenkovske puške u borbi. Učinkovito protiv neprijateljskih vozila. Može pucati na pješaštvo.
 • Stormtrooper - koristi automatsko oružje, automatske puške. Dobar borac za duge dugotrajne bitke. Izvrstan za uništavanje neprijateljskog pješaštva.
 • Inženjer - jedinstvena vrsta trupa za potporu. Dobro za obrambene svrhe, ali i za napade. Gradi obrambene strukture i stacionarne vatrene točke.
 • Heavy - Koristi lake strojnice za suzbijanje neprijateljskih napadačkih snaga. Uz vješto vodstvo, jedan Heavy može zadržati cijeli odred pješaštva.
 • Radist - može izazvati topničke napade na neprijateljske lokacije. Preciznim pogotkom uništava vojnu opremu.
 • Bacač plamena - vrlo učinkovit na blizinu protiv pješaštva u utvrđenim područjima. Koristite kompaktne bacače plamena za ruksake. Goruća smjesa se lijepi za površinu i nanosi velika trajna oštećenja.
 • Motociklist je najagilniji borac. Započinje tučnjavu na motociklu s prikolicom, na bočnoj je prikolici pričvršćen mitraljez. Savršeno za prijevoz vojnika iza neprijateljskih linija i odvraćanje pažnje.
 • Tankist - započinje bitku s tenkom. Možda je jedini menadžer, topnik i topnik.
 • Pilot - započinje bitku za komande lovca ili jurišnog zrakoplova. Opremljen izvanbrodskim i tečajnim oružjem. Punjenje se vrši na mjestima razmještaja.

Kako preuzeti Enlisted na PC?

Kliknite na gumb za reprodukciju, slijedite upute. Prvo morate preuzeti i instalirati Gaijin Launcher. Uz njegovu pomoć, igra se instalira i pokreće. Ako već imate Gaijin račun u njihovoj drugoj igri, možete ga koristiti umjesto stvaranja novog.

 

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more