Oznake

Daleki uzlet 5

Alternativna imena: Daleki uzlet 5

Far Cry 5: kult vjere.

Far Cry 5 pucačina iz prve osobe najavljena za puštanje u prodaju početkom 2018. izazvala je umove društveno aktivnih igrača. Scenarij sljedeće Far Cry serije razvijen je nekoliko godina i mnogo prije planiranog izdanja. Međutim, društvo je u tome vidjelo vezu s aktualnim političkim problemima: izbor predsjednika Sjedinjenih Država, povlačenje Britanije iz EU. I premda je ovo samo nezgodna primjedba novinara, doista nije bilo bez politike. Posebice je autorica pisma Dan Hay priznao da je na nju uvelike utjecala ideja separatizma. Tijekom djetinjstva i mladosti bio je uznemiren tijekom hladnog rata dviju zemalja i stalnih terorističkih napada.

Za igrače, koji su počeli igrati igru ​​Far Cry 5, osjetili stvarnost onoga što se događa, Dan je htio napisati prihvatljivu skriptu. Da bi to učinio dva tjedna razvojni tim je otišao u Montanu. Proučavali su ritam života, ideologiju, religioznost, vrijednosti i nespremnost stanovništva, da se netko drugi umiješao na njihov uobičajeni način. Upravo je to stanje kasnije uzeto kao osnova za razvoj događaja. Rezultat je bio aktualan, dobro promišljen proizvod za igre o tome kako je sekta nastala u mirnom raju, koji je odlučio da kraj svijeta dolazi. Iako ideja nije originalna, ona se u potpunosti podudara s dogmama koje takve organizacije poštuju.

Kada je otvorena vodeća crtica, developeri su primili molbu dijela građana koji su izrazili želju da se fanatici, kao antagonisti, prikažu kao Muslimani. Istina, taj je glas bio kritiziran i sve je ostalo nepromijenjeno, što je razumljivo s obzirom na izvornu ideologiju ugrađenu u projekt.

Fiktivni, ali realan svijet.

Nakon objave, mnogi ljudi sanjaju da preuzmu Far Cry 5 i zauzmu mjesto zamjenika šerifa. To je iz njegova lica da djeluje, pomaže snagama zakona i reda da upravljaju osvetom.

Akcije se odvijaju u izmišljenom gradu Nade, gdje samoproglašeni radikalni prorok Joseph Sid objavljuje da je došao spasiti ljude od vatrene hijene. On ulijeva u umove stanovnika zbunjenost i strah zbog privlačenja u redove društva "Vrata Edena". Samo oni koji su se pridružili bit će spašeni, ali on ne računa na dobrovoljnu volju, i sva sredstva se koriste. A ako se netko aktivno opire, duša se "spašava" protiv njegove volje jednostavnim pucanjem u glavu, naravno, nakon žestoke molitve i odrješenja. Kad je Sid prešao s riječi na prijetnje, pokušali su ga razumjeti. Ali kada su prijetnje zamijenjene nasilnim napadima, ljudi, čija je volja ostala neprekinuta, počeli su se aktivno boriti s sektama.

Počeći igrati u Far Cryju 5, u ulozi pomoćnog šerifa je uhititi organizatora sekte, koji sebe naziva ocem, i njegovim sljedbenicima braćom i sestrama ili "Biltenima". Među njima su posebno aktivni:

  • Jacob, umirovljeni časnik, sada trenira svoju oružanu jedinicu.
  • Sudbina prikazuje dobru Samaritanku da obori budnost ljudi, prisiljavajući Sida na povjerenje.
  • Ivan je na odvjetničkom položaju kupio veliko zemljište za sektu u blizini grada Hope.

Ali u redovima otpora igre iPlayer Far Cry 5 nalaze se hrabri junaci:

  • Postor Jerry, svećenik koji je postao svjedok, kao dio stada, prešao je do vođe "Edenskih vrata".
  • Pilot Paradise Paradise i član sekte, koji je odlučio ostaviti je za svoju djecu.
  • Mary Fairgrave je jedna od žrtava sekta. Ona je gospodarica tikvica "Krila ljubavi", gdje je prolivena krv, uključujući i njezina oca.
 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more