Oznake

Frozenheim

Alternativna imena:

Frozenheim svakako će se svidjeti ljubiteljima skandinavske mitologije i vikinške kulture. Strateška igra u stvarnom vremenu s elementima simulatora izgradnje grada. Ima izvrsnu grafiku, sve izgleda izuzetno realistično, glazbeni aranžman također ne zaostaje.

Igra počinje činjenicom da zajedno s drugim vikinškim klanovima stižete u nove zemlje. Sve je moglo proći sasvim dobro, ali vaš saveznik, smislivši izgovor da natjera vaše trupe da napuste selo, opljačkao ga je i spalio. Morat ćemo sve ispočetka kako bismo uspjeli i mogli se osvetiti. Vi ste na čelu odreda za istraživanje područja, prikupljanje resursa, regrutiranje saveznika. S vremenom izgradite malo naselje i počnite ga razvijati.

Kada počnete igrati Frozenheim, prva stvar koju trebate učiniti je odabrati način koji vam odgovara.

Ukupno pet načina:

 1. Kampanja
 2. Bitka protiv AI
 3. Online bitka protiv drugih igrača
 4. Urbanizam
 5. Preživljavanje

S kampanjom je sve jasno, kao i s dva sljedeća moda. Urbanističko planiranje omogućit će vam da se fokusirate samo na gospodarsku komponentu, gradite i razvijate svoje naselje.

Preživljavanje je isto što i izgradnja grada, ali s jednom razlikom. U određenim intervalima vaše naselje napadaju horde neprijatelja. Svakim valom ti napadi su sve jači i bit će sve teže preživjeti.

Osim glavne priče, u kampanji ima mnogo sporednih zadataka. Dovršavajući ih, možete zaraditi resurse i okupiti dovoljno jaku vojsku.

Naselje se razvija u fazama, čim uspijete izgraditi ključne zgrade, odlučite kako dalje razvijati svoj grad.

Postoji nekoliko vrsta resursa u igri:

 • Hrana
 • Dvije vrste rude, kamena i močvara
 • Med
 • Drvo

Pripazite na sreću stanovnika, samo će vam sretno stanovništvo omogućiti izgradnju i nadogradnju svih potrebnih zgrada.

Održavajte redovite svetkovine, gradite vjerske objekte, opremajte grobnice palih boraca i svi će biti sretni.

Do hrane se može doći na nekoliko načina. Najučinkovitiji način za izgradnju farmi, ali ne bez nedostataka. Zimi farme prestaju davati namirnice i bolje je akumulirati zalihe za zimu unaprijed.

Za

proizvodnih zgrada morat će se dodijeliti radnici u ručnom načinu rada, nemojte očekivati da će ove zgrade odmah početi same donositi potrebne resurse.

Postoje dva načina za dobitak:

 1. Vojska je akumulirala snagu i uništila neprijatelja.
 2. Alternativa - hvatanje svih ključnih točaka, koje su runsko kamenje. Svaki od ovih kamenova dati će vašim ratnicima posebne sposobnosti. Na primjer, može ubrzati predviđanje na karti ili ojačati napad.

Combat mod je vrlo zanimljiv. Postoje suptilnosti. Postavite zasjede u gustim šumama. Ili se pod okriljem raslinja prišuljati neprijateljskom naselju i iznenada ga napasti. Ovi vam trikovi ponekad omogućuju da porazite neprijatelja s vojskom puno jačom od vaše.

Frozenheim besplatno preuzeti na PC, nažalost, neće raditi. Imate priliku kupiti igru na Steam tržištu ili na službenoj web stranici programera.

Počnite igrati odmah i kaznite izdajicu tako što ćete ga izbrisati s lica zemlje svojom moćnom vojskom!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more