Oznake

Gloomhaven

Alternativna imena:

Gloomhaven je još jedan priključak za društvenu igru. Ova izjava je istinita, ali u isto vrijeme nije u potpunosti. Pred vama nije još jedan RPG od milijun sličnih. Grafika u igri je prilično dobra za ovu vrstu igara i ne izaziva nikakve zamjerke. Sve je vrlo lijepo i atmosferično. Glasovna gluma i glazbena pratnja savršeno nadopunjuju dobru sliku.

Igra je neobična prvenstveno po tome što je potpun i doslovan prijenos društvene igre na računalo.

Ovdje nema kocki, sve radnje određuju igraće karte.

Igra ima dobar zaplet, stvara ovisnost i teško će se otrgnuti.

Gloomy Bay je lučki grad s vrlo živopisnim stanovništvom. U njemu su trgovci i hramovi gdje možete dobiti blagoslov.

Ovdje morate stvoriti vlastiti ceh plaćenika da biste igrali Gloomhaven.

Mogu biti različitih klasa:

  • Borci
  • Lopovi
  • Čarobnjaci
  • Iscjelitelji

Sastav ekipe određujete sami. Bolje je ne voditi sa sobom manje od četiri borca. Ali veliki odred neće dati prednosti u izvršavanju zadataka. U tom slučaju će se povećati i broj neprijatelja.

Svaki član tima ima svoj jedinstveni set karata. Svaka karta ima dva polja, gornje i donje. Svako od polja sadrži određenu radnju. Na primjer, napad ili korištenje sposobnosti. Možete odabrati koja od radnji najbolje odgovara situaciji.

Život u gradu ključa i često se događaju gradski događaji, a to su tekstualne mini misije. Prolaz ovih zadataka pojednostavljuje provedbu nadolazećeg zadatka, ili obrnuto, otežat će ga.

Idući prema cilju, putovanje može zapeti u povijesti. U igrici se to zove prometne nesreće. Donekle su slični gradskim događanjima, to su također mini misije. Kao i incidenti u gradu, oni mogu olakšati zadatak, ali mogu i onemogućiti njegovo izvršenje.

Tamnice su najzanimljivije u igri. Istraživanje ovih lokacija sobu po sobu donosi zlato, iskustvo i omogućuje vam da dobijete korisne predmete iz škrinja koje pronađete.

Borbeni sustav je složen. Karte se koriste tijekom bitke. Odaberite dvije karte za svaku jedinicu. Ove karte imaju drugačiju inicijativu. Ratnik preuzima inicijativu prve odabrane karte.

Ukupno, svaki borac ima 12 ovih karata. Oni koji su odigrani stavljaju se na hrpu za odbacivanje. Kada karte ponestane, ovaj lik će se morati odmoriti ili nastaviti djelovati po cijenu spaljivanja jedne od karata.

Morate točno izračunati poteze i isprobati različite taktike.

Osim toga, oprema koju koriste članovi odreda utječe na snagu napada.

Ako niste uspjeli izvršiti zadatak, kao utješna nagrada, dobiveno zlato i iskustvo ostat će s vama, što će vam omogućiti da malo ojačate svoj ceh.

Postoji mogućnost kreiranja vlastitog scenarija i pozivanja drugih igrača da ga igraju. Ili se pridružite nečijoj drugoj sesiji igre na poziv.

Gloomhaven se nažalost ne može besplatno preuzeti na PC. Ali igru možete jednostavno kupiti na Steam tržištu ili na službenoj web stranici.

Igra nije laka i ne može je svatko podnijeti, ako uspijete, saznat ćete ako odmah počnete igrati!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more