Oznake

Halo ratovi

Alternativna imena:

Halo Wars je klasična strateška igra u stvarnom vremenu. Igra je izašla 2009. godine na konzoli, bila je popularna. Prodano je u oko milijun primjeraka, kritičari su o igri govorili prilično toplo. Ali budući da je izašla samo na jednoj ne najobičnijoj konzoli, igru su brzo zaboravili.

Nakon nekoliko godina Microsoft je odlučio napraviti remasteriranu verziju. Ona je točno ispred vas. Grafika je značajno poboljšana i ne vapi za zamjerkama. Glazba u igri je također dobra, možda će netko čak htjeti dodati neke pjesme na svoju listu za reprodukciju. Igra je ovaj put izašla odmah na PC, što mislim da je bila ispravna odluka developera.

Prije igranja Halo Wars morate odabrati frakciju.

Frakcija ovdje nema mnogo:

  • Ljudi
  • Savez
  • Poplava

Svaki ima svoju kampanju s pričama pa se isplati igrati barem tri puta.

Savez od

rukuje drevnim superoružjem preteče i prijeti uništenjem čovječanstva. S ljudske strane, suprotstavlja mu se usamljeni brod zvan Duh vatre, pod zapovjedništvom Vijeća Ujedinjenih naroda. Kao bonus brodu, imat ćete tri spartanska super-ratnika na raspolaganju. Potop je vanzemaljski organizam virus koji je zarazio pješaštvo naoružano velikim pandžama i puškama. Potop također ima izuzetno opasna zarazna stvorenja koja mogu zaraziti jedinice drugih frakcija.

Osim toga, frakcije se razlikuju u borbenim jedinicama i početnim resursima.

Teškoća u igri nije prevelika, ali ne očekujte ni lagani hod. Čak i na prosječnoj razini težine, vjerojatno ćete neke razine morati ponoviti više puta kako biste ispunili sve zadatke.

Inteligencija jedinica je slaba, kada se krećete u velikoj grupi bolje je paziti da se sve odvija bez incidenata. Inače, čak i najmanja prepreka može stvoriti nepremostivu prepreku na putu i ometati provedbu vašeg plana.

Kampanje s pričama u igri dobro su napisane. Obožavatelji Halo svemira će ovo posebno cijeniti. Igra i humor u nekim scenama nisu bez igre, a najviše će vas zabaviti AI po imenu Serina na Spirit of Fire.

Raznolikost borbenih jedinica je prilično velika, tu su pješaštvo, kopnena borbena vozila i zrakoplovi. Svaka jedinica se može poboljšati. Postoji nekoliko načina poboljšanja, odlučite koja je od izmjena najprikladnija za zadatak.

Kako biste stvorili i koristili neke borbene jedinice u igri, trebate imati prave generale za to.

Igra je prožeta doslovno svim duhom Haloa, ako vam se sviđa ova serija, onda igru ne možete propustiti, pogotovo ne tako često Microsoft se prepušta dobrim strategijama.

Halo Wars preuzmite besplatno na PC, nažalost neće raditi. Ali igra se može kupiti na Steam marketplaceu. Štoviše, igra je koštala vrlo malo novca nakon izlaska, a sada je cijena značajno smanjena.

Instalirajte igru odmah kako biste dobili priliku ponovno se naći u Helo svemiru koji vole mnogi igrači!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more