Oznake

domaći svijet

Alternativna imena:

Homeworld je jedna od prvih svemirskih strateških igara u kojoj je prostor napravljen doista trodimenzionalnim. Grafika u ponovnom izdanju značajno je poboljšana i poboljšana. Zvuk nije trebalo mijenjati, već je sve bilo na prilično dobroj razini.

Igra o rasi humanoida zvanih Higari, koji su vrlo slični ljudima. Tijekom evolucije naučili su graditi svemirske brodove i otišli u svemir. Tamo su susreli mnoge inteligentne civilizacije na različitim stupnjevima razvoja. Jedan od njih, Bentussi, vitlao je moćnim artefaktom zvanim Srž, preostalim od nestale rase prethodnika. Ovaj artefakt omogućio je njihovu vodećem brodu da otvori podsvemirski tunel i trenutno putuje preko golemih udaljenosti. Upravo je ta civilizacija pomogla Higarcima da ovladaju tehnologijom malog skoka, što im je omogućilo mnogo brže kretanje u prostoru.

Nekoliko desetljeća kasnije u galaksiji je započeo rat za neutralne sustave, zbog čega su Higari nakon ogromnih gubitaka podijeljeni u nekoliko desetaka svjetova. Za postizanje mira stvorena je Unija naroda koja je trebala riješiti sve sporove, ali to nije uspjelo i dovelo je do još razornijeg rata. Tijekom borbe, pokazalo se da je drugi veliki artefakt, isti kao Jezgra iz Bentussija, u rukama Higaryana. Ali zbog niza nepovoljnih događaja, brod koji je nosio Srž srušio se na nenaseljeni planet.

preživjelih članova posade stvaralo je tehnologiju generacijama i formiralo malu naciju na ovom planetu. Nakon što su uspjeli ponovno ući u svemir, imali su sreće pronaći Srž s kartom položaja svijeta Higara, njihove domovine. Odlučeno je krenuti na put i vratiti se u rodni svijet.

U tu svrhu izgrađen je ogroman brod nazvan Majka, za čije je vodstvo postavljena djevojka Karen, čiji je um bio povezan s kontrolom, što je i učinilo dijelom broda.

Na ovom putovanju morat ćete joj pomoći da vodi put do dalekog cilja.

Cijela igra sastoji se od 16 misija skokova.

Na svakom od mjesta susrest ćete jake neprijatelje. Sve njih trebat će poraziti jednog po jednog.

Matični brod ima sve što vam je potrebno za pobjedu. Dobit ćete nedostajuće resurse i tehnologije tijekom igre.

  • Gradite nove brodove
  • Rudnici s obližnjih planeta
  • Istraživanje tehnologija i stvaranje novih dizajna brodova

Uz glavnu misiju priče, imat ćete priliku odabrati dodatne misije. Dovršetak svake od ovih sporednih misija pomoći će vašoj floti da ojača ili oslabi vaše neprijatelje.

Možda će u početku biti malo čudno kretati se u 3D prostoru, ali s vremenom ćete se naviknuti.

Aktivna pauza tijekom bitaka omogućit će vam planiranje slijeda akcija vaše flote na bojnom polju.

Postoje mnoge klase ratnih brodova od velikih krstarica do malih manevriranih lovaca.

Nakon pobjede nad neprijateljem, nemojte žuriti sa skokom. Sakupite ostatke neprijateljske flote, proučite tehnologije, poboljšajte i modernizirajte svoje brodove.

Homeworld besplatno preuzimanje na PC, nažalost, neće raditi. Igru možete kupiti na Steam platformi ili na službenoj web stranici.

Brzo započnite igru, civilizacija Higari neće moći bez vašeg vodstva!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more