Oznake

čovječanstvo

Alternativna imena:

Humankind igra o razvoju civilizacija i još mnogo toga. Uz određenu sličnost s dobro poznatom linijom igara, programeri su uspjeli stvoriti remek-djelo. Grafika je ovdje prilično dobra, ali nije u tome stvar. Zadatak igre je stvoriti i pomoći razvoju civilizacije, a samo vi možete odlučiti kojim će značajkama biti obdarena.

Prije nego počnete igrati Humankind, morat ćete izraditi avatar, a zatim odabrati amblem i boje carstva. Ova avantura počinje u doba neolitika. Kontrolirajte primitivne ljude u životinjskim kožama, istražite teritorij i skupljajte hranu. Nakon što dobijete zvijezde ere, možete napraviti zaokret u razvoju. Zvijezde ere daju se za izvršavanje određenih zadataka, na primjer, povećanje stanovništva do potrebne vrijednosti, osvajanje novih teritorija, istraživanje potrebnih tehnologija i drugo.

Kada prijeđete u novu eru, imat ćete priliku promijeniti kulturu svog naroda i ovo je vrlo zanimljiva opcija koja vam omogućuje kombiniranje raznih jedinstvenih značajki u karakteristikama stanovništva. Popis dostupnih kultura individualan je za svako doba. Njihov je broj veći od stotinu pa ih ovdje nećemo sve nabrajati. Kulture su u igri podijeljene u sedam vrsta, od kojih svaka ima svoj simbol.

  • Esthete zvijezda
  • Agrarna pšenica
  • Builder Gear
  • Ekspanzionistička zastava
  • Trgovački novčić
  • Militaristički mačevi
  • Atom znanstvenik

Promjenom era može se postići jedinstvena kombinacija karakteristika ljudi. Međutim, nije nužno to učiniti tijekom cijele igre kako bi se razvila jedna civilizacija, ali tada joj ne možete dati ni dodatne sposobnosti. Vaša civilizacija na karti nije sama. Diplomacija u igri je vrlo zanimljiva. Druge nacije mogu biti neprijateljske, prijateljske ili oprezne prema vama. Njihovi vas se vođe mogu bojati ili obožavati, a vi, na primjer, nekome možete biti nesimpatični. Prijateljske civilizacije mogu unajmiti ratnike ili čak apsorbirati takvu civilizaciju bez krvoprolića.

U igri se nalazi posebnih građevina, vjerskih objekata i svjetskih čuda. Kada odaberete jedinstveni projekt, ne morate brinuti da će ga susjedi prvi izgraditi, nakon što ste se odlučili, on postaje nedostupan za sve ostale. Kartica ideologija prisutna je u karakteristikama vaše civilizacije. Ovisi o odlukama koje donosite u posebnim situacijama. Bitke i ratovi mogu biti zanimljivi, ali ako vam se ovakve stvari ne sviđaju, uvijek možete prepustiti računalu da odabere automatski način rada. Vrijedno je zapamtiti da računalo ne čini uvijek pravi izbor i moguće je izgubiti tamo gdje je bilo sasvim moguće pobijediti.

Vodite svoje ljude od neolitika do danas ili čak pogledajte u budućnost na svoj jedinstven način. Odlučite na što ćete se usredotočiti. To može biti diplomacija, razvoj znanosti, trgovine ili brojne bitke za nove teritorije. Mogućnosti igre su gotovo beskrajne. Iako niste najjača civilizacija, možete pronaći novu neistraženu zemlju, tamo osnovati naselja i ostvariti ogroman skok u razvoju ispred svih.

Ljudsko preuzimanje besplatno, nažalost, neće uspjeti. Ali igru možete kupiti na igralištu Steam ili na službenoj web stranici. Igra svakako zaslužuje pažnju. Ne oklijevajte, sudbina civilizacije je u vašim rukama, počnite igrati odmah!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more