Oznake

Legenda o Mani

Alternativna imena:

Legend of Mana je remasterizirana verzija akcijske RPG igre objavljene 2000-ih na jednoj od igraćih konzola. Igra ima vrlo lijepu pikselnu grafiku, gotovo svaka lokacija je umjetničko djelo. Za izdanje remaster verzije nisu napravljene nikakve radikalne promjene, povećana je veličina tekstura i napravljene su manje promjene u pozadinskim animacijama. Unatoč tome, igra izgleda ljepše od mnogih modernih projekata i podsjeća na animirane šarene ilustracije knjige bajki.

Priča počinje činjenicom da će vam biti ispričana o gabeli svijeta, kada je čarobni vihor doslovno odnio sve s površine zemaljske kugle i rastopio u zraku. Ali brojni su artefakti preživjeli, a to su zamrznuta sjećanja koja sadrže manu. Jedan od ovih artefakata zidnog sata ispao je iz vihora i pao na zemlju, a tako je nastala kuća jer je artefakt sadržavao uspomenu na udoban dom. Ali kuća nije bila prazna, pa je na zemlju pao heroj pod čijom maskom ćete obnoviti uništeni svijet.

Prije igranja Legend of Mana, odabrat ćete ime i spol za svog lika. U snu će vaš junak sanjati božicu mane koja od vas traži da je pronađete, ali ne ostavlja nikakve naznake kako to učiniti. Napuštajući kuću, susrest ćete bušilicu, ovo stvorenje je iz roda biljaka. Borer će vam dati još jedan artefakt, njegovim postavljanjem na kartu obnovit ćete cijelu regiju izgubljenog svijeta sa svojim stanovnicima. Nakon toga idite na obnovljenu zemlju i dovršite zadatke koje će vam dati mještani. Ne postoji glavna priča u igri kao takvoj, ali dok obavljate male zadatke vrlo različite prirode, tu i tamo naletite na dijelove priče. Svako od obnovljenih područja sadrži artefakt, pronalaskom kojeg možete obnoviti drugi teritorij. Rasporedite spremljene zemlje na karti prema vlastitom nahođenju, svaki igrač će završiti sa svojim jedinstvenim svijetom.

Svi zadaci se bilježe u dnevniku, ali on nema detalja, pa sve ovo trebate zapamtiti ili zapisati.

Zadaci mogu biti vrlo različiti:

 • Pomoć u rješavanju obiteljskih problema
 • Naučite nepoznati jezik
 • Pomozite učenicima škola
 • Poboljšati odnose među ljubavnicima
 • Ili pronaći i kazniti zlikovce

A ovo je samo mali popis. Igra je samo puno najneočekivanijih zadataka.

Ne bez bitaka.

Borbeni sustav, iako sadrži mnogo različitih trikova i kombinacija, ipak vam omogućuje da pogodite neprijatelje malim udarcima koji sprječavaju zlikovca da vas napadne kao odgovor. Bit će teško samo kada postoji nekoliko neprijatelja, ili ako se radi o šefu sa sposobnošću blokiranja štete.

Raspon oružja je prilično velik.

Ovdje je:

 1. Bodeži
 2. Mačevi
 3. Štapovi
 4. Sjekire
 5. Čekići
 6. Nunchaku

Svako oružje ima svoj prilično bogat arsenal trikova.

Sva oružja se mogu poboljšati za, ali morat ćete pričekati dok ne otvorite kovačnicu. U njemu također možete stvoriti predmete od improviziranih materijala.

U dvorištu ćete pronaći drvo koje govori i koje će vam pomoći u uzgoju voća. Oni ne samo da mogu obnoviti zdravlje ili manu, već i promijeniti karakteristike heroja.

U finalu ćete dobiti Mana mač kako biste se borili protiv glavnog bossa. Programeri neće žuriti s ulaskom u posljednju bitku. Igra je ogromna, nemojte žuriti da se oprostite od nje, izvršite zadatke i uživajte u ovom šarenom svijetu ispunjenom magijom.

Legend of Mana besplatno preuzimanje, nažalost, neće raditi. Ali igru možete kupiti na igralištu Steam ili na službenoj web stranici programera.

Instalirajte igru sada i uronite u prekrasan svijet bajki u kojem čak i neprijatelji izgledaju prilično slatko, a ponekad čak i smiješno!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more