Oznake

Manor Lords

Alternativna imena: Manor Lords

Manor Lords vrlo je realistična strateška igra u stvarnom vremenu. Grafika u igri na razini najboljih predstavnika ovog žanra. Glasovna gluma izvedena je visokokvalitetno, glazba je ukusno odabrana i ne zamara s vremenom.

Tradicionalno, na početku igre, pokazat će vam se kako komunicirati sa sučeljem tijekom kratkog vodiča. Zatim ćete morati samostalno izgraditi strategiju koja će dovesti do uspjeha vašeg malog naselja.

Biti srednjovjekovni gospodar nije tako lako kao što se možda čini. Pogotovo ako želiš postati dobar vladar za ljude pod tobom. Tijekom igre imat ćete priliku to provjeriti.

Ovdje opisana radnja odvija se u 14. stoljeću nove ere u području zvanom Frankonija.

S obzirom na samo nekoliko kolica doseljenika pod vašim zapovjedništvom, morate pokušati osnovati malo selo, a zatim ga razviti do veličine grada dovoljno velikog za ta vremena.

Morat ćete kontrolirati nekoliko područja života naselja odjednom:

  • Istražite okolna zemljišta u potrazi za resursima
  • Nabavite dovoljno kamena, drva i hrane za rast vašeg sela
  • Pronađite plodnu zemlju pogodnu za poljoprivredu i posijajte polja
  • Naučite nove tehnologije, to će vam omogućiti razvoj proizvodnje
  • Postavite vojarne i kampove za obuku za obuku ratnika

Kao što lako možete shvatiti iz ovog popisa, bit će vrlo teško pratiti sve, ali s vremenom će biti moguće automatizirati neke procese.

Programeri su pokušali svijet igre i život stanovnika učiniti što bližim stvarnom životu ljudi tih dana. Kada naselje bude izgrađeno, na središnjem trgu bit će smještena tržnica, što je tada bilo u redu stvari. Od njega se na sve strane odvajaju stambene i zanatske ulice. Rasporedite zgrade kako god želite, a da niste vezani za mrežu polja za igru, rotirajte ih kako želite u skladu sa svojom idejom kako bi ulice trebale izgledati.

Naučite nove zanate, ima ih puno od kovača do pčelarstva. Sve proizvedeno u naselju može se prodati za zaradu.

Što vaš grad bude uspješniji, pojavit će se više voljnih da ga silom oduzmu. Pobrinite se za zaštitu. Seljaci naoružani vilama i kosama ne bore se baš učinkovito. Formirati vojni odred, izgraditi vojarne i kampove za obuku u kojima se mogu obučavati mladići sposobni za vojne poslove.

Bitke se odvijaju u stvarnom vremenu. Borbeni sustav nije previše kompliciran, to je više ekonomska strategija nego vojna. Ali dogodilo se da je u to vrijeme bilo nemoguće bez vojnih poslova zbog čestih ratnika i bandi pljačkaša.

Igra ima promjenu godišnjih doba. Igrati Manor Lords zimi nije lako, pogotovo ako je vaš grad bio uključen u bitku dan prije i pretrpio je velike gubitke. Bolje je početi pripremati za zimu unaprijed, inače će biti teško preživjeti bez gubitka.

Manor Lords preuzmite besplatno na PC, nažalost neće raditi. Igru je moguće kupiti na Steam platformi ili na službenoj web stranici programera.

Ako želite postati srednjovjekovni gospodar u iznimno realističnoj simulaciji za vrijeme trajanja igre, instalirajte igru odmah!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more