Oznake

Northgard

Alternativna imena:

Northgard strategija u stvarnom vremenu. Ova igra nije tipična za ovaj žanr. Sa svojim laganim tempom, igra je slična naizmjeničnim strategijama. Ako volite spor napredak bez potrebe da se stalno krećete po karti u potrazi za djelićima sekunde koji mogu odvojiti pobjedu od poraza, tada biste trebali uživati u igri. Mehanika bitaka ovdje nije toliko razvijena. Programeri su više pažnje posvetili razvoju nego osvajanju.

Na početku igre, vaš Drakkar, uhvaćen u oluji, sruši se na mali otok. Tada počinje istraživanje i kolonizacija područja.

Prije igranja Northgarda, morate odabrati odgovarajući klan.

Ima ih ukupno deset:

 1. Eikturnir jelen
 2. Heidrun koza
 3. Fenrir vuk
 4. Hugin i Munin gavran
 5. Medvjed Bjarki
 6. Slidrug tanny vepar
 7. Swafnir zmija
 8. Nidhogg zmaj
 9. Svadilfari konj
 10. Lingbakr kraken

Svaki od klanova ima svoje karakteristike i svoj stil upravljanja. Na primjer, za jelena su to bonus resursi na početku igre, a za zmaja su to žrtve i robovi. Možete pročitati više o svakom od klanova kada odaberete. Bolje je potrošiti vrijeme na ovo na početku, jer kasnije to neće biti moguće promijeniti.

Postoji dosta vrsta resursa u igri. Glavni su hrana, drvo i kamen. Drvo se koristi za gradnju zgrada i grijanje zimi. Kamen je potreban kod nadogradnje kuća i baraka. A za što je potrebna hrana, svi tako dobro znaju. Savjet, za proizvodnju hrane prednost je bolje dati lovu. Lov nema kazne zimi, donosi redovitu, stalnu opskrbu hranom.

Ovo su najvažniji resursi, ali postoji mnogo drugih, poput zlatnika.

Također morate pratiti razinu sreće svojih radnika, ovaj parametar uvelike utječe na rast stanovništva. Čim razina sreće padne na nulu ili ispod, ne možete očekivati povećanje broja seljaka, a produktivnost radnika značajno pada. Da biste to popravili, pravovremeno stvorite društveno značajne zgrade.

Sve jedinice prikladne su za istraživanje karte, ali pazite da se ne približite jazbinama divljih životinja, neke od njih su opasne. Nakon što je područje istraženo, možete izvršiti kolonizaciju, to će vam omogućiti da proširite svoj posjed.

Vrlo je važno otkriti objekte legende, ako pronađete dovoljno takvih mjesta, onda je njihovo proučavanje još brži put do pobjede od razvoja vojne umjetnosti.

Pobjeda se u igri može postići na mnogo načina.

 • Ekonomično.
 • Razvoj znanosti.
 • Nakon dobivanja određenog broja bodova slave.
 • Vojska ako uspijete poraziti sve protivnike.

Možete odlučiti koji vam se put najviše sviđa.

Sustav borbe u igri nije previše kompliciran, programeri se nisu usredotočili na osvajanja. Osim toga, boravak vojske podalje od vaših teritorija duže vrijeme pogoršava statistiku vojske.

Northgard preuzmite besplatno na PC, nažalost neće raditi. Igru možete kupiti na Steam gaming portalu ili na službenoj web stranici.

Započnite svoje putovanje i steknite prestiž među vikinškim klanovima! Instalirajte igricu odmah!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more