Oznake

Stari svijet

Alternativna imena:

Old World je povijesna strategija koja na prvi pogled izgleda kao civilizacija, ali unatoč sličnosti svih igara u ovom žanru, postoje mnoge razlike. Ako Civilization površno utječe na sva razdoblja od kamenog doba do danas, onda je ova igra fokusirana na doba antike i seže do ranog srednjeg vijeka. Suženi vremenski okvir omogućuje cjelovitiji i detaljniji prikaz tog razdoblja povijesti. Unatoč činjenici da je igru razvio mali tim, kvaliteta grafike nije zadovoljavajuća. Audio pratnja zaslužuje svaku pohvalu, glazba je vrlo dobro odabrana, što je neobično za stratešku igru.

Počevši igrati Old World, birate naciju, spol i izgled vladara.

nacija u sedmoj igri:

  • Asirija
  • Babilon
  • Kartaga
  • Egipat
  • Grčka
  • Perzija
  • Rim

Svaki ima svoje snage i slabosti, odabirom bilo koje od njih možete postati najjača civilizacija ere uz mudro upravljanje.

Zatim generiramo scenarij, odabiremo težinu, reakciju barbarskih plemena i prisutnost magle rata. Nema kampanje u igri i ne može je biti.

Tada počinje prava igra. Isprva će vam na raspolaganje doći jedan doseljenik koji će morati osnovati grad na mjestu koje ste odabrali. Gradovi u igrici ne mogu se graditi posvuda, već samo na strateški dobro lociranim točkama, što ima smisla. S vremenom se gradovi mogu proširiti. U samom gradu samo je nekoliko zgrada i jedinica dostupno za izgradnju. Većina zgrada podignuta je izvan grada, što daje prirodni rast naselja prema okolnim područjima.

Za razliku od Civilizacije, ovdje vaša država ima vladara koji sjedi na prijestolju i ima statistiku, pa čak i određeni karakter. Možete utjecati na to kako će biti - okrutno ili ljubazno donošenje odluka u situacijama koje simulira igra. Ako je okrutan, to ga može učiniti uspješnijim u osvajanju. Ili će snaga vođe biti diplomacija, trgovina i druga područja djelovanja po vašem izboru.

Igra pokriva prilično dugo vremensko razdoblje, naravno da jedna osoba neće moći vladati vašom zemljom cijelo to vrijeme. Formirat ćete vladajuću dinastiju, za to se trebate pobrinuti za obrazovanje potomaka i vjenčati se na vrijeme birajući par među nasljednicima vladara susjednih država ili među lokalnom aristokracijom. Religija je također prisutna u igri, na primjer, ako muž ili žena vladara imaju druge vjerske stavove, dvije religije mogu koegzistirati u vašoj zemlji, ili čak i više njih.

Morat ćete čitati u igrici, ali je zanimljiva i neće oduzeti previše vremena.

Ne postoji automatizirana konstrukcija u igri, iako će vjerojatno biti dodana kasnije s ažuriranjima. Ali u ovom trenutku morate redovito trošiti vrijeme na izdavanje odgovarajućih uputa zaposlenicima.

Old World besplatno preuzimanje na PC, nažalost, neće raditi. Ali igra se može kupiti prilično jeftino na platformi za igre Steam ili na službenoj web stranici.

Počnite igrati sada kako biste se odmorili od briga modernog svijeta i uronite u doba antike!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more