Oznake

faraon

Alternativna imena:

Pharaoh ekonomska strategija s elementima simulatora izgradnje grada. Igra je izašla davno jer grafika u njoj nikoga neće moći pokolebati realizmom, iako je u trenutku izlaska bila jedna od najboljih. Svijet u cjelini, sve zgrade i jedinice nacrtane su dovoljno detaljno. Atmosfera je dobro prikazana. Dizajn zvuka je dobar. Igra se zasluženo može smatrati jednom od najboljih u svom žanru. Takve igre ne moraju nužno imati ultramodernu grafiku da bi zainteresirale igrača. Ovdje je vječni klasik.

Prije nego što možete igrati Pharaoh, morate odabrati način igre.

Ovdje postoji tvrtka, koja je podijeljena u pet razdoblja. Tijekom prolaska kampanje ispunjavate dodijeljene zadatke, nakon postizanja uspjeha očekuju vas novi teži zadaci. Ima ih 36 u igri plus 4 dodatna. Moći ćete se vratiti bilo kojem zadatku po svom izboru da ga ponovno prođete, možda birajući drugu strategiju za postizanje svojih ciljeva.

Osim kampanje, možete odabrati mapu među dostupnim i igrati i u besplatnom načinu rada i u nastojanju da dovršite određene zadatke postavljene na početku igre.

Način težine odabire se prije početka misije. Ovo utječe na resurse dostupne na početku i naklonost bogova.

Ovdje postoji pet bogova i svaki od njih mora biti poštovan kako bi dobili pomoć tijekom igre.

  • Oziris Bog zemljoradnje i poplava Nila
  • Ra Bog kraljevstva
  • Ptah Bog zanata
  • Bog razaranja Set
  • Bast Bog ognjišta

Svaki od bogova mora imati hramove inače će biti uvrijeđeni i u ovom slučaju ćete sigurno imati problema. Osim toga, s vremena na vrijeme održavaju praznike posvećene bogovima. Može biti isplativo. Ako su bogovi zadovoljni praznikom, mogu udvostručiti žetvu ili napuniti skladišta resursima.

Potrebno je pratiti stanje u gradu i na vrijeme izgraditi potrebne servise. Vatrogasci će pomoći u borbi protiv požara, službenici za provođenje zakona bit će potrebni za borbu protiv kriminala. Arhitekti se brinu da su sve nove zgrade projektirane sigurno.

Da bi se stanovništvo odmorilo bit će potrebne kockarnice i kazališta.

Izgradite palaču i kuću poreznika što je brže moguće. Poreznika trebat će vam više kada stanovništvo vašeg grada značajno poraste. Samo na taj način moći ćete puniti gradski proračun. Visinu poreza određujete sami.

Karta svijeta pomoći će uspostaviti trgovinu. Dostava robe je najbolja vodenim putem, ali to zahtijeva brodove koji se mogu graditi u brodogradilištima.

Ne zaboravite graditi ceste, to uvelike utječe na brzinu kretanja ljudi. Stoga su proizvodnja i prikupljanje resursa puno brži.

Najsloženije građevine su piramide, obelisci i veliki hramovi. Za njihovu izgradnju trebat će puno resursa, novca i vremena. Ali nagrada za njihovu izgradnju bit će značajna. Bogovi će biti zadovoljni i sigurno će vas nagraditi.

Pharaoh besplatno preuzimanje na PC, nažalost, neće raditi. Igru možete kupiti na Steam platformi ili na službenoj web stranici.

Pomozite faraonu da vlada jednom od najstarijih civilizacija na svijetu, počnite igrati sada!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more