Oznake

baza planeta

Alternativna imena:

Planetbase je ekonomska strategija s elementima simulatora izgradnje grada i preživljavanja. Igra ima dobru, realističnu grafiku i dobro odabranu glazbu. Možda će čak netko htjeti nabaviti neke pjesme u svojoj knjižnici.

Prije nego počnete igrati Planetbase odabirete vrstu i klasu planeta. Ali nisu sve opcije dostupne na početku igre. Da biste otvorili neke planete, trebate dobiti karte za određena postignuća tijekom igre.

Prilično je teško igrati, pogotovo na samom početku kada imate samo sedam kolonista i par robota na raspolaganju. Prvi korak je izgradnja prolaza s hermetičkim vratima kroz koja radnici i roboti mogu ući u naselje. Zatim trebate izgraditi kabinu tvrtke, dnevni boravak i solarnu ploču za proizvodnju električne energije.

Nakon što vaš bazni kamp postane nastanjiv, trebali biste se usredotočiti na vađenje resursa, kojih je dosta u igri. Neke od njih, poput metalne rude, izvadit ćete u rudnicima, dok će se druge stvoriti u samom podnožju. Električna energija se može dobiti iz sunčeve energije ili energije vjetra. Plastika se sintetizira iz biljnog škroba.

Biljke osiguravaju hranu naselju, da biste ih uzgajali morate izgraditi bio-kupolu i u nju postaviti posebne police. Općenito, u igri sami odlučujete kojim ćete komadima namještaja i kojom opremom popuniti zgrade.

Osim toga, bit će potrebno imenovati nekoliko biologa koji će osigurati da oprema u biokupoli radi bez kvarova.

Svi kolonisti podijeljeni su u specijalnosti.

Postoji pet specijalnosti u igri:

  • Radnici vade rudu u rudnicima, obrađuju metale i prate sintezu bioplastike.
  • Inženjeri su uglavnom uključeni u popravak složene opreme i mogu stvoriti robote, oružje ili alate.
  • Biolozi prate biljke.
  • Liječnici liječe ranjene i stvaraju biljne lijekove.
  • Stražari održavaju red, štite bazu.

Pokušajte dodijeliti koloniste odgovarajućih profesija za svaku vrstu posla, inače će njihova radna učinkovitost biti vrlo niska.

Ne smijete biti ometeni i ostaviti igru bez nadzora. Piratski napadi ili padovi asteroida prilično su česti, a ako se čuvari ne uspiju nositi s neprijateljima ili obore asteroide laserom, bit će potrebna vaša intervencija, inače će sve loše završiti za koloniju.

Obavezno izgradite svemirsku luku. Ova zgrada je vrlo važna. Tako će trgovci s raznim vrstama robe moći letjeti na planet. Asortiman im je različit, ali stižu vrlo često, pa vam neće biti teško kupiti ono što vam treba. Osim toga, na svemirsku luku stižu i turisti, što donosi stalni profit.

Planetbase besplatno preuzimanje na PC, nažalost, neće raditi. Igru možete kupiti na portalu Steam ili na službenoj stranici.

Počnite igrati odmah, mnogo različitih planeta čeka kolonizaciju, a čovječanstvu su prijeko potrebni ovi resursi!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more