Oznake

Stellaris

Alternativna imena:

Stellaris jedna je od najznačajnijih i najsloženijih svemirskih strategija. Igra ima prilično dobru grafiku, ali to nije glavna stvar u igri.

Prije igranja Stellaris morate odabrati rasu među onima koje su predložili programeri, ali postoji i mogućnost da stvorite vlastitu.

Možete raditi dovoljno dugo da stvorite utrku. Postoji mnogo podesivih parametara, doslovno sve se može promijeniti.

  • Veličina
  • Pogledaj
  • Silu
  • Karakterne osobine

Ovo je samo minimum dostupnih opcija. Možda želite igrati kao utrka robota i započeti igru ne na planetu, već na svemirskoj stanici. Sve je ograničeno samo vašom maštom.

Nakon što završite s eksperimentima na stvaranju utrke, i dalje ćete morati obratiti pažnju na izradu grba prema svim pravilima heraldike i odabrati dizajn svemirskih brodova po vašoj želji.

Tada ostaje samo odrediti vrstu i veličinu zvjezdice i možete igrati.

Na samom početku igrice moći ćete istražiti ogroman dio svemira, ali kasnije se ispostavlja da on i nije tako velik u usporedbi s cijelom galaksijom zvjezdanih sustava, morat ćete odvojiti vrijeme da proučite svaki od njih.

Postoji li još jedan inteligentan život i gdje se on nalazi saznat ćete kasnije. Osim toga, može biti najnevjerojatnije vrste.

Neće biti prilike da se dosađujete u igri. Sve treba kontrolirati.

  1. Odredite poreze
  2. Razviti znanost
  3. Istražite nove svjetove
  4. Pratiti raspoloženje u društvu
  5. Nađite vremena za diplomaciju
  6. Sudjelovati u obrambenim ili osvajačkim ratovima

Ovaj popis nipošto nije iscrpan i samo zagrebe površinu onoga što morate učiniti u igri. Štoviše, s rastom veličine vašeg carstva, bit će sve više i više stvari za raditi, jer ćete prije ili kasnije naići na druge civilizacije na vanjskim granicama. Dok će vaš teritorij uključivati sve više i više planeta nastanjenih raznim stanovnicima. Radi praktičnosti i jednostavnosti upravljanja, možete podijeliti svoj teritorij u sektore.

Bit će moguće formirati saveze ili pridružiti se frakcijama.

Što dulje igrate, veći je rizik da naletite na agresivnu civilizaciju ili neprijateljsku frakciju. Zbog toga može postojati prijetnja porobljavanja ili istrebljenja svega života na planetima koje kontrolirate. Morat ćemo se boriti, a to uopće ne ovisi o tvojoj želji. Ratovi će trajati sve duže.

Tijekom bitke, vi ste pasivni promatrač. Nećete moći utjecati na bitku koja je u tijeku. Ostaje samo pogledati lijepo nacrtanu animaciju svemirskih bitaka, kada će vaša i neprijateljska flota izmjenjivati udarce. Neće se svima svidjeti ovo stanje stvari, pogotovo jer čak ni nadmoć u vojnoj moći vaše flote nad neprijateljskom flotom za jedan i pol puta ne jamči pobjedu uopće. Ovo je vjerojatno jedina mana igrice, koja je sasvim moguća u trenutku dok čitate ovaj tekst, programeri su je već popravili puštanjem ažuriranja.

Svaka nova igra će ići na svoj način, potpuno drugačiji scenarij, kojih može biti ogroman broj. Stoga, čak i ako je nešto pošlo po zlu, ne biste trebali biti uzrujani. Samo počni ponovno igrati.

Besplatno preuzimanje Stellarisa na PC, nažalost, neće raditi. Igru možete kupiti na Steam igralištu ili na službenoj web stranici.

Počnite igrati sada, u ovoj igrici vam cijela galaksija može biti na raspolaganju!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more