Oznake

Strateško zapovjedništvo: Američki građanski rat

Alternativna imena:

Strategic Command: American Civil War još je jedna strateška igra iz serije. Igra nema najmoderniju grafiku do danas, ali u strateškim igrama to nije glavni parametar.

Ovo je strateška igra koja se temelji na potezima, ali ne izgleda baš kao heroji ili slične igre. Po mom mišljenju, društvena igra Rizik je najbliža ovoj igri. Grafika u igri je najsličnija igri na ploči.

Radnja se odvija tijekom građanskog rata u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovo je jedan od najvažnijih povijesnih trenutaka u životu ove velesile, u tom su razdoblju postavljeni temelji za ono što je zemlja postala u narednim godinama.

U igri ćete biti:

  • Regrutirati trupe
  • Vodite vojske tijekom bitaka
  • Graditi i upravljati brodovima
  • Koristite diplomaciju za rješavanje raznih pitanja

Ovo je kratak popis stvari koje treba učiniti u ovoj igri.

Nakon što počnete igrati Strategic Command: American Civil War, računalo čini prvi potez, a zatim ćete vi mijenjati poteze.

Razina inteligencije protivnika u igri je vrlo visoka. Morate biti pravi strateg da biste mogli preuzeti inicijativu i dobiti bitku.

Svaka jedinica na bojnom polju ima zaseban žeton. Odabirom možete vidjeti broj akcijskih točaka, koji određuju koliko daleko se možete pomaknuti u jednom potezu. Napad u igri nije baš dobro animiran, ali to nije problem, neće biti teško odrediti tko pobjeđuje.

Sa svakim novim prolazom, trupe su nasumično raspoređene, stoga ne mogu postojati potpuno iste kampanje. Svaki put sve ide drugačije i ovo neće dopustiti da igra brzo dosadi. Možete proći kroz to nekoliko puta.

Možete igrati glavnu priču ili odabrati sekundarne, kraće kampanje.

Čak i ako ste odabrali glavnu priču, to ne znači da se stalno trebate baviti cijelom frontom. Ako želite, možete prenijeti zapovijedanje dijelom trupa na računalo, te koncentrirati svoju pažnju samo na sektor fronte koji vas trenutno zanima.

trupa stvara se u igri dugo vremena. Osim toga, ovaj proces zahtijeva mnogo resursa. Ali ovdje je svaka borbena jedinica cijela vojna jedinica.

Kako budete stjecali iskustvo, vaši će ratnici postajati sve jači. Postat će manje ranjiv na neprijateljske napade i zauzvrat će moći nanijeti više štete.

Osim vođenja rata, diplomaciju ne treba podcijeniti. Primirje u pravo vrijeme može vam dati vremena koje vam je potrebno da pripremite svoje vojske ili čak steknete korisne saveznike.

Igra ima vrlo zgodan i razumljiv uređivač skripti. Zahvaljujući ovom alatu, možete rekreirati bilo koju bitku, iz bilo kojeg razdoblja povijesti. Ili čak osmislite vlastiti scenarij. Programeri vam daju gotovo neograničene mogućnosti.

Strategic Command: American Civil War besplatno preuzimanje na PC, nažalost, neće raditi. Igru možete kupiti na platformi Steam ili na službenoj web stranici programera.

Počnite igrati odmah i dobijte priliku sudjelovati u formiranju najjače države našeg vremena!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more