Oznake

Zalutao

Alternativna imena:

Stray vrlo je neobična igra koja se samo uvjetno može svrstati u simulaciju ili RPG. Ovo je, u određenoj mjeri, pravi simulator mačke, ili mačke, kako želite misliti. Spol životinje nije eksplicitno naznačen u igri. Grafika je dobra, ali neke od tekstura se možda neće činiti baš jasnima, igri se to može oprostiti jer su detalji svijeta kao cjeline impresivni. Glazbeni aranžman je izvrstan, glazba stvara pravu atmosferu, a ljupko predenje mačke prilikom izvođenja određenih radnji izmami osmijeh.

Nakon što počnete igrati Straya, imat ćete puno važnih stvari za obaviti.

  • trčanje
  • Skok
  • Oštećenje tapeciranog namještaja
  • mijau
  • Spasite cijelu civilizaciju osjećajnih robota od turobnog postojanja

Na početku igre vi ste u obliku mačke koja trči i istražuje ostatke grada nakon nestanka ljudske civilizacije. Nakon neopreznog skoka, junak igre pada mnogo razina niže, ali ne umire jer mačke imaju 7 života, već dolazi k sebi i kreće na gornje razine do svojih prijatelja. Lutajući područjem u kojem se nalazite, otkrit ćete da se ovo mjesto zove Vault City 99.

Prvo ćete se susresti s malim robotom bi-12 koji će vam biti od velike koristi u vašim avanturama jer će vam prevoditi govor lokalnog stanovništva na mačji jezik.

Utočište nastanjuje 99 humanoidnih robota koji tamo žive već stoljećima, pokušavajući u svemu oponašati život ljudi. Jako čeznu i žele biti u gornjem svijetu na oceanu, osjetiti dah povjetarca i diviti se izlascima sunca.

U odlasku ih sprječava mala i iznimno agresivna vrsta šeširara. Ova stvorenja nastanjuju napuštene četvrti grada i pokušavaju proždrijeti doslovno sve.

Postoje legende da se ova vrsta razvila od mutiranih ljudskih mikroba. U nekoj fazi evolucije, ova mala čudovišta počela su jesti čak i metal, ništa gore od hrđe. Zbog toga oni predstavljaju ozbiljnu prijetnju robotima.

Igra nema duboko filozofsko značenje, ali zaplet je prilično dobro napisan. Mačka koja pomaže ljudskoj rasi da prevlada poteškoće izgleda dirljivo.

Sve navike mačke prenesene su vrlo točno. Animacije izgledaju izuzetno realistično. Čini se da su kreatori igrice satima proučavali ove životinje. Ali nemojte misliti da je ovo simulator s potpunom slobodom djelovanja, gdje možete istraživati svijet oko sebe na neodređeno vrijeme. Predviđeni su svi pokreti i radnje. Programeri su jasno definirali granice područja u koja možete ići i objekte s kojima možete komunicirati. Ne bih rekao da je posebno razočaravajuće. Upravo je ta odluka omogućila tako realistično crtanje i animiranje svake akcije protagonista.

Zaplet igre je linearan i nećete vidjeti nikakve grane i dodatne zadatke, kao ni mnoga finala. Ali u isto vrijeme igra ostavlja izuzetno ugodan dojam. Pruža vam priliku da provedete večer ili dvije u društvu dobre glazbe, prekrasnih krajolika postapokaliptičnog svijeta, dok upravljate slatkom životinjom koja rješava složen i odgovoran zadatak.

Stray preuzmite besplatno na PC, nažalost neće raditi. Igru možete kupiti na Steam tržištu.

Igra nije bila skupa u vrijeme izlaska. Sada se često prodaje s popustom i daje puno pozitivnih emocija za malu naknadu. Možete početi igrati odmah!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more