Oznake

Protokol Callisto

Alternativna imena:

Igra Calipso Protocol u kojoj možete pokušati preživjeti u svijetu užasa od kojeg se ledi krv u žilama. Grafika je dobra i dovoljno realna da i najstrašnije scene mogu prestrašiti svakoga. Dizajn zvuka čini igru još atmosferičnijom.

Igra je prije svega prikladna za ljude koji vole golicati živce. Radnje opisane u igrici odvijaju se u dalekoj budućnosti, tri stotine godina nakon naših dana. Tijekom tog vremena, čovječanstvo je ovladalo putovanjem između svjetova i novih tehnologija, ali je postalo još okrutnije i nemilosrdnije. Glavni lik, koji se zove Jacob Lee, završava u zatvoru s najvećom sigurnošću zvanom Dark Iron, koji se nalazi na Jupiterovom mjesecu. Ovo je sumorno mjesto gdje su zatvorenici pretvoreni u strašna čudovišta nakon što su nad njima izveli neljudski eksperiment. Vaš zadatak, zajedno s glavnim likom, je uspjeti preživjeti na ovom mjestu, ući u sigurnu zonu i pobjeći iz ove strašne institucije.

U igri morate raditi mnogo stvari odjednom kako biste preživjeli:

  • Istražite površinu planeta i špilju u potrazi za odgovorima na pitanja tko je i zašto to učinio stanovnicima zatvorske kolonije
  • Pronađite pravu taktiku protiv vrlo brzo mutirajućih čudovišta koja obitavaju na ovom jezivom mjestu
  • Prikupite resurse i pronađene ostatke kako biste proizveli nove vrste smrtonosnog oružja i oklopa
  • Razvijte borbene vještine i inteligenciju svog lika

Uspiješ li pronaći ravnotežu između ovih zadataka, možeš postići uspjeh u igri.

Kao što je opisano u gornjem kratkom popisu, bit će iznimno teško pronaći pravu taktiku. Neprijatelji brzo mutiraju i morate stalno mijenjati stil borbe. U nekim slučajevima, najbolja opcija je pobjeći ili pokušati proći teritorij neopažen.

Borbeni sustav prilično napredan s velikim arsenalom od poteza koje će biti teško svladati. Ovo nije igra u kojoj se bilo koji protivnik pobjeđuje s nekoliko klikova mišem.

Za izradu opreme i oružja morat ćete skupiti doslovno sve što vam se nađe na putu. Naizgled najbeskorisnije stvari, u kombinaciji s drugim nalazima, mogu se u vještim rukama pretvoriti u pravo superoružje.

Radnja je malo komplicirana, ali zanimljiva, postoje sporedne misije, čiji će završetak povećati razinu vještina i dobiti bolju opremu.

Nije sve lokacije lako pronaći, morate pažljivo proučiti područje, ali nemojte stvarati previše buke kako ne biste privukli gomile neprijatelja.

Igranje The Callisto Protocol je teško, ali zanimljivo, nemoguće je pogoditi što vas čeka iza sljedećeg ugla. Neće se svima svidjeti ovaj projekt, ali oni koji vole teške igre neće biti razočarani.

Besplatno preuzimanje protokola Calipso na PC, nažalost, neće raditi. Igru možete kupiti na portalu Steam ili na web stranici programera.

Instalirajte igru sada da uronite u atmosferu užasa i beznađa na neko vrijeme, hoćete li moći tamo preživjeti?!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more