Oznake

Naseljenici: Uspon carstva

Alternativna imena:

The Settlers: Rise of an Empire Šesta igra u serijalu The Settlers, ovo je strategija u stvarnom vremenu s elementima simulatora planiranja grada. Možete igrati na računalu. Zahtjevi za performansama nisu previsoki, optimizacija je dobra. 3D grafika je prekrasna u crtanom stilu, vrlo detaljna. Igra je ozvučena profesionalno, glazba je ugodna.

Činjenica da je ovo već šesta igra u serijalu dovoljno govori o uspjehu projekta.

Zadaci se nisu puno promijenili u usporedbi s prethodnim dijelovima; morate stvoriti vlastito carstvo. Igranje The Settlers: Rise of an Empire bit će mnogo zanimljivije od prethodnih dijelova zahvaljujući inovacijama.

Da bi sve uspjelo potrebno je učiniti puno stvari:

  • Rudarite sve potrebne resurse
  • Izgradite sve što vam je potrebno da malo selo pretvorite u veliki, dobro branjeni grad
  • Istražite svijet oko sebe
  • Proširite teritorij pod svojom kontrolom
  • Borite se s neprijateljskim jedinicama
  • Proučavajte tehnologije za proizvodnju boljeg oružja i robe za prodaju
  • Izgradite trgovačke putove i prodajte proizvedenu robu da zaradite zlato
  • Bavite se diplomacijom, gruba sila ne rješava sve

Ovaj mali popis uključuje samo glavne zadatke koje ćete morati obaviti tijekom igre.

U početku ćete svu svoju pozornost morati posvetiti vađenju resursa i trebat će vam ih puno više u odnosu na prethodne dijelove. Programeri su pokušali učiniti igru realističnijom, sada stanovništvo treba odjeću i više. Sretni zaposlenici rade mnogo učinkovitije, zapamtite ovo.

Mnogi ljubitelji igara iz ove serije žalili su se na prethodni dio, jer je počeo više ličiti na vojnu strategiju. Ovaj put programeri su poslušali želje i dali igračima priliku da se više fokusiraju na izgradnju i ekonomski razvoj.

Tehnologija je vrlo važna; ona određuje koje industrijske zgrade možete graditi. Naprednije radionice omogućit će vam proizvodnju više robe za prodaju i bolje opremanje vaših vojnika.

Vojni poslovi u ovom dijelu su izblijedili u drugi plan, ali to ne znači da vam neće trebati vojska.

Kada šaljete izviđače da istražuju svijet, budite spremni odbiti mogući napad ako naiđete na neprijateljska plemena. Stoga se u izviđanje trebate uključiti tek nakon što izgradite dovoljno obrambenih struktura i uvježbate ratnike.

Morat ćete se boriti da pripojite nove teritorije svojim posjedima. Djelujte bez žurbe, bit će teško boriti se s velikim brojem neprijateljskih jedinica u isto vrijeme.

Kampanja za jednog igrača je zanimljiva. Postoji nekoliko misija obuke za početnike. Iskusniji igrači moći će preskočiti poduku.

Moguće je igrati online protiv drugih ljudi.

Postoji praktičan uređivač, zahvaljujući kojem možete kreirati vlastite skripte i dijeliti ih sa zajednicom.

Interneta potrebno je samo za igranje protiv stvarnih ljudi na mreži, kampanja je dostupna izvan mreže.

The Settlers: Rise of an Empire preuzmite besplatno na PC, nažalost, neće raditi. Igru je moguće kupiti na portalu Steam ili na službenoj web stranici.

Počnite graditi svoje carstvo sada!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more