Oznake

Zub I Rep

Alternativna imena:

Tooth And Tail pomalo je neobična strateška igra u stvarnom vremenu. Igra ima pikselnu grafiku koju su toliko voljeli mnogi indie studiji, ali u ovom su slučaju dobro odradili posao. Glasovna gluma je odlična, kao i glazba. Igra je vrlo atmosferična.

Igra ima zaplet i prilično je zanimljiva, što nije uvijek potrebno u takvim igrama. Dijalozi su lijepo napisani i ne bez humora.

Radnja se odvija u 19. stoljeću, u svijetu u kojem nema ljudi, a društvo čine životinje raznih vrsta. Nekim stanovnicima kronično nedostaje hrane i kako bi prebrodili prehrambenu krizu odlučuju jesti meso. Svećenstvo, predvođeno Arhimedom, kreira lutriju koja odlučuje tko od stanovnika može biti pojeden.

Ali seljaci, zaključivši da takav sustav plemstvo stavlja u previše privilegiran položaj, dižu revoluciju kako bi svrgnuli tlačitelje.

Svećenstvo pokušava glumiti neutralan stav dok podržava aristokraciju i tajnu policiju. Ali stanovnici imaju najpodmukliji plan, koji, čini se, ne može nikoga ugroziti.

Možete saznati detalje kada igrate Tooth And Tail

U igri ćete biti u koži vođe jedne od frakcija po vašem izboru.

Ukupno postoje četiri razlomka:

  • Pučani
  • Kulturni
  • Dugi kaputi
  • KSR

Svaka frakcija ima svoje jedinice i sjedište.

Konfrontacija razvija dvije frakcije protiv druge dvije.

Dostupna su dva načina igre:

  1. Kampanja
  2. Co-op mod

U co-op modu na istom računalu, možete igrati s jednim od svojih prijatelja programiranjem različitih dijelova tipkovnice ili povezivanjem dva gamepada.

Igra je optimizirana za korištenje gamepada i stoga ima vrlo osebujnu kontrolu jedinice.

Glava vaše frakcije, gospodar rata sa stijegom, djeluje kao kursor. Svi vojnici vaše vojske ga slijede i napadaju naišle neprijatelje i neprijateljske zgrade. U početku, ova shema upravljanja može biti malo neobična. Gradnju zgrada, vojarni za najam vojnika i obrambenih objekata vodi isti stjegonoša.

Glavni resurs u igri je hrana. Vojnici se unajmljuju za hranu, a s njom plaćate izgradnju zgrada.

Hrana se može nabaviti na farmama koje se nalaze oko mlinova. Svinje rade na farmama, a odgovorne su i za obranu tih objekata. Čim se neprijateljske trupe pojave, one prestaju s radom, vade pištolje i kreću u obranu. Neće se moći dugo oduprijeti nadmoćnijim snagama neprijatelja, ali ovako ćete imati vremena priskočiti im u pomoć.

O ishodu bitaka uglavnom odlučuje veličina vojske i vrsta boraca od kojih se sastoji. Ne postoje borbene taktike koje mogu promijeniti ishod bitke u igri zbog specifičnosti upravljanja odredom. Sam general zastave ne sudjeluje izravno u bitci, ali može pretrpjeti štetu, pa ga pokušajte ne ostaviti u središtu bitke dugo vremena.

Tooth And Tail besplatno preuzeti na PC, nažalost, nećete uspjeti. Ali igru možete kupiti na platformi Steam ili na službenoj web stranici.

Počnite igrati kako biste spriječili grabežljive aristokrate da uvrijede siromašne seljake!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more