Oznake

Total War: Warhammer 2

Alternativna imena:

Total War: Warhammer 2 je još jedno remek-djelo iz Warhammer svemira. Programeri su podijelili divovsku mapu u tri dijela i izdali tri zasebne igre. Evo drugog dijela. Ovo je ozbiljna fantastična strateška igra s borbom u stvarnom vremenu. Ako je ovo prva igra u nizu koju igrate, svakako dovršite tutorial na početku, inače može biti teško shvatiti što je što. Unatoč činjenici da je ovo samo dio trilogije, grafika je ovdje znatno poboljšana u usporedbi s prethodnim igrama u ciklusu. Postoje i druge promjene, više o njima u nastavku.

Prije igranja Total War: Warhammer 2, morate odabrati jednu od frakcija. Postoje četiri glavne frakcije u igri.

  • Skaven štakori. Bore se brojčano, najtajnovitiji, nikad ne znaš gdje ćeš ih sresti.
  • Gmazovi, kako nije teško razumjeti ime, gušteri. Ova frakcija ima vrlo jake borbene jedinice, divovske dinosaure, zmajeve i još mnogo toga.
  • Tamni vilenjaci imaju najrazvijeniju ekonomiju u igri. Vrlo su krvoločni, za sve svoje rituale žrtvuju ogroman broj robova.
  • Visoki vilenjaci su rođeni diplomati, lako mogu sukobiti susjedne države jedne protiv drugih i potom poraziti obje strane.

Svaka frakcija ima vlastiti set od jedinice, zgrade, stil borbe, značajke kontrole pa čak i vlastiti jedinstveni resurs potreban za glavni obred.

Postoje manje frakcije iz prethodnih dijelova, ali nećete moći igrati kao one.

Na početku igre svi su sudionici udaljeni jedan od drugog na različitim krajevima karte. To vam omogućuje da počnete mirnije igrati i razvijete gospodarstvo i vojne poslove prije prvih okršaja.

Postoje dvije vrste pobjede.

  1. Vojni ako vaša vojska ima dovoljno snage da se nosi sa svim suparnicima.
  2. Ili jedan zadatak ako možete dovršiti sve zadatke priče i izvesti glavni obred, koji će saviti divovski vrtlog u središtu karte prema vašoj volji.

Vrtlog su stvorili čarobnjaci visokih vilenjaka kako bi zaštitili svijet od stvorenja kaosa. No od tada su izgubili kontrolu nad njim jer je postao nestabilan. Vaš zadatak je preuzeti kontrolu nad njim provođenjem odgovarajuće ceremonije.

Zvuči jednostavno, ali zapravo nije tako. S vojnom pobjedom sve je jasno, teško će se nositi s nekoliko protivnika.

S obredom je sve drugačije. Kada budete imali dovoljno resursa za izvođenje, moći ćete započeti obred u tri nasumično odabrana grada na vašem području. Ovi gradovi postaju nešto poput svjetionika za neprijateljske vojske za deset okreta. Budite spremni na činjenicu da će svi susjedi dići oružje protiv vas. Osim toga, nekoliko vojski kaosa će se pojaviti na mjestima gdje ih najmanje želite vidjeti i počet će paliti vaša naselja jedno po jedno. Ako uspijete preživjeti, pobijedili ste, ako ne, obred će biti prekinut i nećete moći uskoro započeti novi.

Osim glavnog obreda, u igri postoje i drugi. Ne zaboravite na njih. Izvođenje rituala može dati bonus ekstrakciji resursa ili ojačati vojske. Ponekad je to izlaz iz naizgled gubitničke situacije.

Total War: Warhammer 2 besplatno preuzeti na PC, nažalost, neće raditi. Igru možete kupiti na portalu Steam ili na službenoj web stranici.

Igra je remek-djelo koje ne smijete propustiti ako ste ljubitelj strategije. Instalirajte igru odmah!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more