Oznake

Jedinstvo zapovijedanja

Alternativna imena:

Unity of Command je naizmjenična strateška igra koju možete igrati na računalu. Grafika je ovdje pojednostavljena i nedorečena, ali to nimalo ne kvari igru. Glasovna gluma je dobra, glazba doprinosi koncentraciji pažnje na igrivost.

Programera pri izradi ovog projekta bili su inspirirani društvenim igrama. Ovdje je igra koja je u mnogočemu slična popularnom Risku.

Događaji u igrici odvijaju se u istočnoj Europi na vrhuncu Drugog svjetskog rata. Odaberite jednu od strana i pokušajte pobijediti. Rano učenje u igri znatno će povećati vaše šanse za uspjeh.

  • Osigurati zaraćenoj državi sve potrebne resurse
  • Izgradite jaku vojsku za natjecanje na bojnom polju
  • Uništite neprijateljske trupe i borite se za kontrolu nad teritorijem

Ovo su glavni zadaci koje morate riješiti kada igrate Unity of Command.

Iako se igra na prvi pogled može činiti jednostavnom, nemojte se zavarati, ovo je sjajna strateška igra koja vam neće dosaditi. Igra je zarazna, lako se zanesete i izgubite pojam o vremenu.

Potezi se izvode naizmjenično s protivnikom. Nema žurbe, možete razmisliti o svakom potezu prije nego što pokrenete svoje vojske preko igrališta.

Pokušajte iskoristiti teren i vegetaciju kako biste poboljšali šanse svojih jedinica za pobjedu. Neke trupe dobivaju bonus kada su na uzvisini ili obrnuto kada su skrivene šumom. Za dostavu vojnog tereta, naprotiv, poželjno je imati ceste. Logistici u igri posvećena je posebna pozornost. Vojska koja ima najbolju opskrbu bori se mnogo učinkovitije.

Broj je također bitan. Što većim dijelom karte kontrolirate, lakše ćete stvarati nove jedinice, budući da kontrolirani gradovi pružaju dodatne resurse. Ali ne biste trebali odmah baciti sve svoje snage na grad oko kojeg neprijatelj ima velike snage. Pogledajte kartu i razmislite, možda postoji smjer u kojem ćete lakše ići naprijed. Ali postoje situacije kada se frontalni napad ne može izbjeći. U tim slučajevima pokušajte koncentrirati što više jedinica u zoni borbe.

Vrijeme također ima veliki utjecaj na ishod bitke. Tijekom jakih kiša, teška oprema postaje vrlo ranjiva zbog smanjene sposobnosti manevriranja. Područje u kojem se jedinica može kretati i napadati bit će označeno žutom bojom nakon što odaberete jedinicu na karti.

Topništvo i zrakoplovstvo lošije djeluju po magli i oblačnom vremenu. Uzmite u obzir meteorološke uvjete kada se pripremate za ofenzivne ili obrambene akcije.

Kako stječete iskustvo, vaši ratnici postaju jači i mogu s vremenom prijeći na razinu. Pokušajte ne žrtvovati jedinice uzalud, čija bi se razina uskoro mogla povećati. Viša razina znači više opcija na bojnom polju.

Preuzmite

Unity of Command besplatno na PC, nažalost neće raditi. Igru možete kupiti na portalu Steam ili na službenoj web stranici.

Instalirajte igru odmah i testirajte svoje vještine zapovjednika!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more