Oznake

Vikinški graditelj grada

Alternativna imena:

Viking City Builder simulator izgradnje grada s elementima strategije u stvarnom vremenu. Grafika u igri je lijepa i prilično realna. Likove su posudili glumci, a glazbene kompozicije dobro su odabrane.

Nakon završetka kratkog tutoriala, bez kojeg će se početnici teško naviknuti na igru, bit ćete spremni za polazak.

Vikinzi koje morate voditi, surovi ratnici osvajači, koji su užasavali europska naselja u srednjem vijeku. Ovo je vrsta putovanja na koje će vaša ekipa krenuti. Prije svega, morate se iskrcati na nepoznatu obalu, uhvatiti jedno ili nekoliko malih sela i stvoriti vlastito naselje na ovom mjestu.

Sljedeće se trebate pripremiti za avanturu:

  • Ovladajte zemljoradnjom kako biste dobili dovoljno hrane za vojsku
  • Pronađite obližnja mjesta za vađenje kamena, drva i metala
  • Gradite kuće za svoje ljude
  • Naučite nove tehnologije koje će vam omogućiti proizvodnju boljeg oružja
  • Pružite dovoljno obrane za svoj grad

Nakon završetka svih ovih zadataka, moći će se razmišljati o daljnjim osvajanjima. Kada šaljete vojsku u pohod, nikada ne ostavljajte premali garnizon u naselju. Lokalni gospodari će svakako iskoristiti ovu situaciju da povrate svoje izgubljene zemlje. Čak i ako ne uspije, njihova vojska može uništiti mnogo toga što ste uspjeli postići.

Ova nagodba neće biti jedina. Gradite tvrđave kako biste stekli uporište na novim teritorijima, uspostavite trgovačke odnose između gradova.

Igranje Viking City Buildera bit će zanimljivo jer, osim nevjerojatne grafike, programeri su se potrudili rekreirati eru što je točnije moguće. Sve zgrade, i stambene i poslovne, u potpunosti su u skladu s onim što su gradili pravi Vikinzi. Oružje i običaji također imaju analogije u povijesnim događajima srednjeg vijeka.

Sustav borbe nije previše kompliciran, više se pažnje posvećuje taktici i strategiji, kao u mnogim igrama tog žanra.

Upravljanje životom carstva i gospodarstva nije ništa manje zanimljivo od širenja teritorija. Dodijelite zanimanja ljudima, definirajte zadatke i redoslijed njihovog izvršavanja, obučavajte nove ratnike.

Sve je bitno, svijet u igrici je naseljen i u njemu ne mogu predstavljati opasnost samo ljudi. Osigurajte zaštitu drvosječama i drugim radnicima izvan naselja, inače ih može napasti čopor vukova ili npr. medvjed probuđen iz zimskog sna.

Gospodari koji su posjedovali ove zemlje prije vas također su daleko od bezopasnih. Iznenadivši njihova sela, lako se možete nositi s otporom. Ali čim se vojska Europljana okupi i dođe povratiti svoje zemlje, možda ćete imati problema ako do tada ne budete imali vremena izgraditi snažnu obranu.

Igra je uzbudljiva, a krajolici su vrlo lijepi, iako je projekt u fazi ranog pristupa. Prije izlaska puno toga će biti poboljšano i dopunjeno.

Viking City Builder besplatno preuzeti na PC, nećete uspjeti, nažalost. Igru možete kupiti na portalu Steam ili na službenoj web stranici.

Počnite igrati i pomozite hrabrom plemenu Vikinga da naseli Europu!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more