Oznake

Ratne priče

Alternativna imena:

Wartales je moderna strateška igra na poteze. Malo je neobično vidjeti dobru grafiku u igri ovog žanra. Iz nekog razloga, programeri takvih igara najčešće pokušavaju imitirati klasiku i žrtvovati kvalitetu grafike kako bi igra imala klasičan izgled. Lijepo je vidjeti da postoje tvrtke koje stvaraju nešto svoje, a ne pokušavaju rekreirati treće heroje na moderan način.

Igra se odvija u carstvu Edorana koje je opustošila velika kuga.

Prije igranja Wartales odaberite regiju, do sada su ih tri u igri, ali programeri obećavaju puno više.

Trenutno dostupno:

  • Vertruz
  • Tiltren
  • Artes

Nije tako malo za početak. Dok čitate ovaj tekst, možda ih je već desetak.

Sada formirajte svoj odred plaćenika i idite istraživati pokrajine bezgraničnog carstva.

U početku će se vaši borci malo razlikovati jedni od drugih u sposobnostima. Dok igrate u određenim situacijama, neki od njih mogu pokazati talent za otvaranje brava, ili stealth, a netko će se pokazati jačim borcem ili strijelcem. Tako se otvaraju dodatne specijalizacije.

Četiri grane razvoja

  1. Snaga i moć
  2. Trgovina i prosperitet
  3. Zločin i kaos
  4. Tajne i mudrost

Razvijte smjer koji smatrate prioritetom za borca.

Osim glavne priče, veliki broj malih misija čeka vas na vašim putovanjima. Izvršite sve zadatke, zaradite novac i iskustvo.

Lutajući često ćete nailaziti na neprijatelje kojih u raspadnutom carstvu ima mnogo. Razbojnici, vojnici dezerteri, pa čak i agresivne zvijeri. Nije potrebno svaki put ulaziti u tučnjavu, možete biti pametni i ublažiti situaciju dobrom šalom ili se samo isplatiti.

Bitka se odvija u naizmjeničnom načinu rada. Vidjet ćete dvije trake života za svakog borca. Prvo je snaga oklopa, a drugo zdravlje. Prije svega u potrošnju ide oklop, a onda zdravlje. Kada su obje trake iscrpljene, lik dobiva oznaku smrti i svaki čak i najslabiji udarac za njega će biti posljednji. Umjesto poginulih boraca možete angažirati druge, ali to nije potpuna zamjena. Stoga je bolje učiniti sve kako se ne bi izgubio izvorni sastav odreda.

Imate puno prilika u igri, na kasnijim razinama čak možete preuzeti kontrolu nad cijelim područjima.

Oprema i naoružanje imaju značajnu ulogu u borbenoj moći jedinica. Pokušajte opremiti svoju malu vojsku najmoćnijim oružjem i oklopom. Sve se stvari mogu poboljšati, a ako želite možete čak i stvoriti nove.

Morat ćete svojim ljudima plaćati dnevnice i brinuti se za hranu.

Igra je trenutno u ranom pristupu, ali praktički nema problema i ima puno sadržaja. Kasnije će programeri dodati još nekoliko kampanja i obećati da će diverzificirati već značajan arsenal oružja. Kao što se može suditi iz prethodnih proizvoda tvrtke programera, to nisu prazna obećanja.

Wartales se nažalost ne može besplatno preuzeti na PC. Igru možete kupiti na Steam platformi, pogotovo ako to učinite prije izlaska, možete je dobiti na popustu.

Počnite igrati sada, ovo je trenutno jedna od najboljih poteznih strategija!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more